Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpmyadmin
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
snickers
Zakupiłem konto na płatnym hostingu a obsługa odbywa się przy pomocy pcPanel X gdzie jest dostęp bezpośredni do phpmyadmina. Z tego poziomu jest wszystko w pożądku i sam skrypt nie zgłasza żadnych błędów. Wersja myadmina to 2.6.4. pl
Jednak dziele ów konto z przyjacielem i by korzystać z baz nie logując sie do pcpanela, wgrałem skrypt phpmyadmin na swoje konto w wersji 2.7.0. pl
I tu dziwny komunikat którego sam nie potrafie zidentyfikować. Oto jego treść:

Rozszerzenie php o nazwie mbstring nie zostało znalezione, a wygląda na to, że używasz wielobajtowego zestawu znaków. Bez rozszerzenia mbstring phpMyAdmin nie ma możliwości poprawnego rozbijania napisów, co może skutkować niespodziewanymi rezultatami.

Mam zainstalowane phpbb2 i nie widzę żadnych niespodziewanych rezultatów (jak narazie). Czy powinienem się tym martwić? Czy jest to jakaś innowacja w nowszej wersji phpmyadmina czy też może jakaś funkcja serwera nie obsługuje rozszeżeń mbstring?

Pozdr.
revyag
A co to za temat ? Proszę o przesłąnie poprawnego na pw. Do tego czasu zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.