Kreton
13.02.2006, 11:06:03
Zainsalowałem MySQL-a 4.1.18-win32. Instaluje sie ... dodaje do Menu Start. Ale mozna go tylko odpalic z lini komend, niema zadnego sygnalizatora switlnego ... bo nie mam czegos takeigo jak winmsqladmin. Ścignołem przecież z włąściwej storny ten pakiet, instalka exe. No dobra ale bez tego chyba moge sie obejsc, bo z lini komend mozna sie na baze zalogowac.
Teraz 2 pytanie : jak zainstalował phpmyadmina

nie wiem do któego katalogu to wrzucić i woogule :/ Help plz
Rozwiązany problem
DawidF
13.02.2006, 19:54:04
Stary, moja propozycja jest taka: zajrzyj na stronę php.pl, w text-boksie wyszukiwarki wpisz "mysql".
Gwarantuję, że efekt Cię zaskoczy! ;-)
Z wyrazami szacunku,
Kreton
13.02.2006, 22:10:19
zaskocze cie poniewaz:
a) robiłem dokłądnie według tych artykułów które są podane na stornie php.pl
B) tam jest używana inna wersja MySQL której z podanej storny już nie ściagniesz, odbiega ona dosyć znacznie o tego co jest tam napisane.
DawidF
14.02.2006, 09:58:41
A interesowałeś się alternatywą w postaci Krasnala, chociażby?
Z tego, co się orientuję, ma wszystko, czego potrzeba, a także wiele więcej. Na uwagę zasługuje jego bezobsługowość, łatwość instalacji... Polecam, w każdym razie.
Kreton
14.02.2006, 10:06:48
instalowałem Krasnala, Webserva, i tak niedziałąją, Krasnal sie w tym samym momencie zacina, baza mysql nie działa, i niema sie jak zaogowac na PHPmyadmina
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.