Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odswiezenie sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kalpio
Napisalem sobie stronke i mam pewnien problem z logowanie. Nie wiem jak to dobrze wytlumaczyc wiec podam linka i powiem o co chodzi
http://is-dzpi.ovh.org/

I jest taki problem z tym logowaniem. Wchodze sobie w moje konto i zeby zobaczyc swoje dane musze sie zalogowac, wiec loguje sie i chodzi mi o to zeby przy logowaniu automatycznie odswiezyla sie strona moje konto.

Strona oparta jest na ramkach a system logowania na zmiennych sesyjnych.

Nie wiem czy dosc jasno sie wyrazilem jakby cos bylo nie jasne pytac smile.gif

Przykladowy
login:demo
haslo:demo
Kuziu
Po 1 nie wiem czemu użyasz ramek zamiast tabel. No chyba że chcesz żeby w mniejszych rozdzielczościach pojawiało Ci się 5 suwaków kazdy do innej i w ogole jeszcze kilka innych spraw.

Po 2 jak już się uprzesz to masz parametr do form'a
  1. <form method="post" action="adres.php" target="ramka">
  2. .
  3. .
  4. </form>
kalpio
Parametr form'a mi tu nic nie da bo chce dwie ramki odswiezyc lub cala strone przeladowac
TomASS
Błagam - nie używaj ramek :/

A co do odświeżania to możesz użyć java script:
  1. window.location.reload();

reload także powinno działać na dowolnej ramce.
Kuziu
Da Ci da i to sporo

1. <form target="_top">

TomASS - Gorzej jak ktos wyłączy JS i juz sie nei zaloguje
kalpio
Z checia bym nie uzywal ramek tylko nie wiem czy na tabelach uzyskam to co na ramkach i chyba ramki sa wygodniejsze.
Kuziu
Z ramkami jest więcej problemow niz korzysci a dodatkowo pod różnymi rozdzielczosciami wszystko sie chrzani.

Na tabelach z php uzyskasz to samo co z ramkami.
kalpio
a przy tabelach mozna by jakos latwo rozwiazac moj problem ? Bo probowalem to co pisaliscie i nic nie dziala znaczy nie jest taki efekt jak ja chce
Kuziu
Przy tabelach zwyczajnie byś dał

action="login.php"

W nim byś kogos zalogował i dał
  1. <?php
  2. header("Location: index.php"); exit();
  3. ?>

i było by po problemie

A z tym co pisałem jeśli dasz target="_top" to przeładuje Ci główną stronę
kalpio
Sprobuje to przenis na tabele a z typ _top to nie moge uzyc tego bo mi mala ramke do logowania daje na caly ekran i tylko ona jest :/
Kuziu
No to tak jak mówię po zalogowaniu przekieruj znów na główną stronę to pojawią Ci się ponownie ramki.

Form _top -> login.php -> header("Location: index.php"); exit();

Podajesz dane form odświeża całość login.php ustawia cookies lub sesje po czym daje header'a na stronę główną, w której już są ramki.

Po kłopocie.
kalpio
Dzieki wielkie
Teraz wszsytko gra i gitara guitar.gif
Narazie pozostane przy ramkach, jednak jak wszsytko skoncze to pozniej sprobuje przerobic to na tabele.
Remx
witam nie dostalem w swoim poscie odpowiedzi choc dotycyz sie podobnej sprawy ale inaczej skonstuowanej

chodzi mi o cos takiego ze skrypt powinien cos takiego robic ale niewiem jak temu zaradzic do konca, a wiec :

1 - skrypt pobiera dane z tabeli ( info na ktorej galezi siedzimy)
2 - rysuje punkt na mapa.png
3 - wyswietlana jest owa mapa.png ale w postaci mapy linkow gdzie kazdy link togalax
4 - klikamy jakis link zapisuje sie to do bazy usera
i w tym momencie baza ma inna wartosc ale nie jest odswiezone wyswietlanie sad.gif
mozna zrobic to recznie ale ma to nastąpic odrazu po kliknieciu linka czy klikamy mapa odrazu sie odswieza i rysuje punkty te co trzeba w danym momencie

w skrocie wyglad kodu:
rama.php tu mamy tabele a w nich include'mapa.php'
mapa.php ma w sobie mape przyciskow oraz jako obrazek wczytuje sie map_rys.php3

jeszcze do tego nie doszedlem ale po kliknieciu danego linka w mapie powinno otworzyc sie okienko w drugiej tabelce a tam mozliwosc schowania mapy a zarazem wejscie do dzialu i wyswietlenie nowego serwisu w glownej tabeli czyli tam gdzie byla mapa + dodatkowe okienko z chat/box czy tam forum lub innym modulem smile.gif

Dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.