Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: modyfikacja wyszukiwarki !
Forum PHP.pl > Forum > PHP
djair
Witam...mam problem...potrzebuje kilka wskazowek...mam wyszukiwarke ktore wyswietla wyniki na podstawie formularza:

1. <?php
  2.  $zapytanie = "select * from wodomierze where ".$metoda." like '%".$wyrazenie."%'";
  3. ?>

1. <?
  2. $wynik = mysql_query($zapytanie);
  3. $ile_znalezionych = mysql_num_rows($wynik);
  4.  
  5.  echo '<p>Ilość znalezionych pozycji: '.$ile_znalezionych.'</p>';
  6.  
  7. echo' <table border = 1 width = 100% cellspacing =0>';
  8. echo' <th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">L.p.</th>';
  9. echo' <th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Producent<br>typ<br>numer</font></th>';
  10. echo' <th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Natężenie przepływu</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Wskaz. wodom. pocz.</font></th>';
  11. echo' <th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Wskaz. wodom. kon.</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Wskaz. wodow. kon. H</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Cisn. inst. MPa</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Temp. pocz.</font></th>';
  12. echo' <th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Temp. kon.</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Czas pomiaru</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Temp. średnia</font></th>';
  13. echo' <th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Objetosc nominalna</th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Objetosc poprawna</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Strumien obj.</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Data</font></th><th bgcolor="#cccccc"><font size="2pt" color="navy">Błąd względny</font></th>';
  14. echo' </tr>';
  15.  
  16. for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++)
  17. {
  18.  $wiersz = mysql_fetch_array($wynik);
  19.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.($i+1).'
  20.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['producent'].'<br>'.$wiersz['typ'].'<br>'.$wiersz['numer'].'
  21.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['nat_przep_q'].'
  22.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['ws_p_wod'].'
  23.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['ws_k_wod'].'
  24.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['ws_wod_k'].'
  25.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['cisn'].'
  26.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['temp_p'].'
  27.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['temp_k'].'
  28.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['czas_pom'].'
  29.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['temp_s'].'
  30.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['obj_nomi'].'
  31.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['obj_pop_wz'].'
  32.  <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.number_format($wiersz['str_obj'],2).'
  33. <th bgcolor="#FFFFFF"><font size="2pt">'.$wiersz['data'].'
  34.  <th bgcolor="#FFFF00"><font size="2pt">'.number_format($wiersz['blad_wz'],2).'
  35.  </th></font></tr>';
  36.  }
  37. ?>

Chodzi mi o zmodyfikowanie wyszukiwarki w tak aby spelniala nastepujace kryteria:
1.Zadaja zapytanie, wyswietla mi sie wynik i wtedy decyduje albo zapisuje wynik do bazy i koncze proces albo przechodze do drugiego wyszukiwania (tutaj taka sama sytuacja tylko przy wyswietleniu tabeli chce takze widziec ten pierwszy wynik) i tak dalej do 10 wyszukiwan max...

2.koncowa tabelke np. z 10 wynikami zapisuje do pliku rtf (to akurat wiem jak zrobic) problem w 1 pkt.

prosze o pomoc....bardzo wazna sprawa...pozdrawiam
misterLu
Jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz podczas drugiego wyszukiwania wyświetlać wyniki pierwszego i drugiego zapytania, czyli chcesz zapamiętać poprzednie wyniki. Możesz je sobie zapisać do zmiennej sesji, albo zapisać słowo którego szukałeś poprzednio i podczas kolejnego wyszukiwania sprawdzać, czy coś jest zapamiętane.
djair
napewno na sesji musi byc bo pozniej rtf'a z tego generuje...ale jak to technicznie wykonac? smile.gif....zeby klikajac na ponowne wyszukiwanie zapisalo mi do sesji i pozniej przy podsumowaniu drugiego, trzecieg itd.. wyswietlalo poprzednie .... prosze o pomoc...pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.