Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] cos o php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_Grymek
Witam.
mozecie mi powiedzieć jak zrobic aby np napisany kod w np new1.php wczytac w index.php. o co chodzi?? jak w tym new1.php sa tabelki i te inne chocby powiedzmy wyglad newsa no to jak zrobic aby wczytac tego newsa z index.php podajcie kod.
jakbyscie mogli to do :
-aby dopisac cos do kodu
-zmienic cos w kodzie
-stworzyc nowy php
manuala ja juz czytalem ale nic sie za bardzo z niego dowiedzialem po za konstruowaniem tabelek ,zmimennych itd
Lars
super...
  1. <?php include('nazwapliku'); ?>
Gość_grymek
co z tego ze wczytam ale jak bede go mogl na stronce ustawic np jezeli to jest lewe menu a to mi srodek wyjdzie??
hwao
Cytat(Gość_grymek @ 2006-03-02 07:20:21)
co z tego ze wczytam ale jak bede go mogl na stronce ustawic np jezeli to jest lewe menu a to mi srodek wyjdzie??

wstaw go tam, gdzie chcesz... wtedy bedziesz mial wyglad jaki chcesz
Wykrywacz
Tworzysz sobie tak jak w chodźby html'u tabelki w które wsadzasz różne dziwne rzeczy i do takiej jednej np. wsadzasz sobie swój new1.php
czyli np.
  1. <tr>
  2. <td>Jakis text</td></tr>
  3. <tr>
  4. <td><?php include('nazwapliku'); ?></td></tr>
  5. </body></html>
Gość_grymek
acha dobra dziek zle jeszcze zostalo pare pytan....
raczej na pewno wiecie jakk zrobic aby taki index.html zrobił plik txt w ktorym by byly np dane jakiegos uzytkownika. np aby zrobil tak jak by ktos wypelnil formularz
bylo w txt tak ..
jan
kowalski
84.15.226.196:27960
bididu
i potem jak by zrobic aby to odczytac ?
te bididu to haslo
Fipaj
file_get_contents
file_put_contents
Gość_grymek
co to te contest.??odrazu dajcie kod jak znalesc plik na serwerze
Fipaj
bezczelny jesteś ;-)

nikt tutaj za ciebie kodu nie napisze. podałem ci linki do instrukcji, jak mniej więcej to zrobić. nie kliknąłeś i nawet porządnie nie przeczytałeś...
Gość_grymek
sorki wielkie ale nie wiedzialem ze to link jest exclamation.gif zobaczelym dwa zdania i kurcze nic nie skapnelem.. sork naprawde
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.