Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P a spadek szybkości połączenia do localhost
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Tibod
Odpalam sobie ściąganie plików torrent (klient: BitComet). Oczywiste, że mogę mieć wtedy spowolniony dostęp do internetu. Ale dlaczego nie mogę się podpiąć do stron na localhost. Korzystam z VertrigoServ-a. Strony nie wywołują żadnych zewnętrznych zasobów, baz danych etc. Czasem powoli, ale się odpala, a czasem od razu wyrzuca, że nie może się połączyć. BitComet nie pracuje na porcie 80, a na tym pracuje domyślnie Vertrigo. Serwer działa prawidłowo. System: Win Xp + SP3.

Ma ktoś jakiś pomysły, dlaczego tak może być i co z tym zrobić?
suchy1
identyczną sytuacje mam jak sciagam pliki (czyt. ile fabryka dała) i chce polaczyc sie z serverem sieciowym przez program Putty. Serwer znajduje sie w sieci lokalnej a mimo to mam lagi. Wiec pewenie to samo dzieje sie u Ciebie. Dlaczego nie mam pojecia. Moze sprobuj zmienic server na apache lub wamp server ?
.radex
Cytat(suchy1 @ 13.08.2008, 15:45:50 ) *
identyczną sytuacje mam jak sciagam pliki (czyt. ile fabryka dała) i chce polaczyc sie z serverem sieciowym przez program Putty. Serwer znajduje sie w sieci lokalnej a mimo to mam lagi. Wiec pewenie to samo dzieje sie u Ciebie. Dlaczego nie mam pojecia. Moze sprobuj zmienic server na apache lub wamp server ?

Zarówno vertigoserv jak i wamp server zawiera apache, więc nie wiem o czym mówisz tongue.gif
Kocurro
Antywirus Wam blokuje system socketów. Wywalcie antywirusa i powinno być ok lub wywalcie go i zmieńcie na inny.

Mi Eset Nod (legalny) zaczął tak przycinać. Gdy miałem nawiązane więcej połączeń lub ciągnąłem duży strumień to blokował resztę - po prostu nie wyrabiał się ze skanowaniem napływających danych. Tej opcji nie było można wyłączyć, jedyną szansą było usunięcie Eset Noda i zainstalowanie innego antywirusa. Teraz działa bardzo dobrze.

Można popróbować ręcznie potuningować parametry socketów w windowsie ale nie wiem na ile to pomoże winksmiley.jpg

Takie problemy miałem na Viście i na Windows XP SP3 ... więc podejrzewam, że problem leży w zmienionym stosie TCP/IP i nieumiejętności programu antywirusowego (możliwe, że nie tylko antywirus tak się integruje i to psuje).

pozdrawiam,
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.