Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Porcjowanie/Stronicowanie wyników
Forum PHP.pl > Forum > PHP
akurczyk
Wiem że to na forum było juz giga rzay ale tam są uzyte albo klasy albo pasek stronicowania wyśwetla wszystkie dostępne strony. Mam właśnie taki problem mój pasek wyświetla wszystkie dostępne strony a chciałbym aby wyświetlał 4 mniejwsze obecną i 4 większe.

Obecnie pasek wygląda tak:
Kod
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >>

A chciałbym żeby wyglądał tak:
Kod
<< ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... >>

Kod:
  1. <?php
  2. function stronicowanie($ogulnie,$na_stronie){
  3.  $ilosc_stron=ceil($ogulnie/$na_stronie);
  4.  if(!isset($_GET['strona'])||empty($_GET['strona']))$_GET['strona']=1;
  5.  if($ogulnie>$na_stronie){
  6. if($_GET['strona']>1)echo&#092;"<a href=\"?strona=\".($_get['strona']-1).\"\">&lt;&lt;\";
  7. for($i=1;$i<=$ilosc_stron;$i++){
  8.  if($i==$_GET['strona']){
  9. echo &#092;" $i \";
  10.  }else{
  11. echo&#092;" <a href=\"?strona=$i\">$i \";
  12.  }
  13. }
  14. if($_GET['strona']<$ilosc_stron)echo&#092;"<a href=\"?strona=\".($_get['strona']+1).\"\">&gt;&gt;\";
  15.  }
  16. }
  17. stronicowanie(200,10);
  18. ?>

Proszę o przerobienie mojego kodu a nie dawanie linków do wyszukiwarko na forum albo innych tematów. </a href=\"?strona=\".($_get['strona']+1).\"\"></a href=\"?strona=$i\"></a href=\"?strona=\".($_get['strona']-1).\"\">
Shili
A czemu nie możesz używać klas?
Ostatnio robiłam podobne stronicowanie, jeszcze nie do końca jest gotowe, jednakże działa, z tym że jest na klasach.
akurczyk
Bo chce zmieścić to jednym pliku bez klas, zamiast klasy może być użyta funkcja ale jak paczyłem na klasy Kubusia Programisty to one są w kilku plikach i w dodatku długich plikach a mi jest potrzebna krótka funkcja.

edit: Może da się przerobić twoją klasę?
nospor
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...mp;#entry505328
crossposting na forum jest zabroniony. Kontynuuj jeden temat w jednym wątku

Cytat
Proszę o przerobienie mojego kodu a nie dawanie linków do wyszukiwarko na forum albo innych tematów
Wczesniej nie miales zadnego kodu wiec pretensji nie miej...

Cytat
to one są w kilku plikach i w dodatku długich plikach a mi jest potrzebna krótka funkcja.
W wyszukiwarce do ktorej cie odeslalem byly tez funkcje. prosilem bys przejrzal wiecej niz pierwsze 5 tematow.

pozatym idea klas ci jest chyba obca. To nic ze plik jest dlugi. On cie nie powinien interesowac. Ty masz zrobic tylko new Pager() i juz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.