Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd w skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kocik13
Witam smile.gif

Mam radio internetowe i na jego potrzeby piszę różne skrypty między innymi jest skrypt na rozkład audycji tak zwana "ramówka"... Właśnie w tym miejscu pojawiają się problemy... Nie wiem czemu nie chce dodać do odpowiedniej tabeli nowych audycji :/ Od razu zaznaczam, że przed napisaniem tego posta sprawdzałem skrypt na 3 serwerach i na krasnalu (na moim kompie)... Niestety kodu nie będzie dam plik ponieważ to forum dziwnie zamienia kod html i php w wykonywalne dla serwa programy ohmy.gif

a oto i plik http://www.speedyshare.com/848278483.html

sory za komplikację smile.gif

Gdybyście mogli wyjaśnić czemu nie działa dopisywanie nowych audycji byłbym bardzo wdzięczny...

Pozdrawiam, kocik13

PS. wyskakuje ze poprawnie wysłało ale nic się nie dzieje
Gryf
zamień
Cytat
mysql_query("INSERT INTO $dzien2 (od, do, dj, tytul) VALUES('$od', '$do', '$dj','$tytul')");

na
Kod
$query = 'INSERT INTO ".'$dzien2'." (od, do, dj, tytul) VALUES(".'$od'.", "'.$do.'", "'.$dj.'", "'.$tytul.'")';
mysql_query($query);

Powinno działać.
kocik13
przykro mi nie działa sad.gif ale mimo wszystko dzięki smile.gif
estidi
nie wiem czy dobrze mi sie zdaje ale PHP_SELF przekazuje nazwe aktualnie wykonywanego skryptu wiec zamiast w tym formularzu dawac $PHP_SELF
daj $_SERVER['REQUEST_URL']. pozatym w ifie przy formularzu jest
Kod
elseif(isset($_GET['akcja']) && $_GET['akcja']=='dopisz')
{

$od=$_POST['od'];
    $do=$_POST['do'];
    $dj=$_POST['dj'];
    $tytul=$_POST['tytul'];

mysql_query("INSERT INTO $dzien2 (od, do, dj, tytul) VALUES('$od', '$do', '$dj','$tytul')");

echo 'Pomyślnie dodałem audycję!';
}

a w formularzu nie masz tej akcji dopisz czyli musisz zmienic na np isset($_POST['tytul']) itd.
kocik13
edit:// Ok zrobiłem jakoś biggrin.gif trochę dzięki wam trochę się namęczyłem ważne, że działa smile.gif Jeśli się da do dam wam obu POMÓGŁ smile.gif

sory, że jeszcze piszę i nękam ale możecie mi powiedzieć co w tych 2 linijkach jest nie tak ? biggrin.gif

$query=mysql_query("SELECT * FROM '.$dzien2.' WHERE id='$id'");
mysql_query($query);
Gryf
Kod
$query=mysql_query("SELECT * FROM '.$dzien2.' WHERE id='.$id.'");
TrevorGryffits
@Gryf: No raczej nie - dostanie w zapytaniu kropki. Jak już:
  1. <?php
  2. $query=mysql_query("SELECT * FROM '".$dzien2."' WHERE id='".$id."'");
  3. ?>

lub
  1. <?php
  2. $query=mysql_query('SELECT * FROM ''.$dzien2.'' WHERE id=''.$id.''');
  3. ?>
kocik13
Witam biggrin.gif z tym problemem co jest wyżej już sobie poradziłem haha.gif teraz jest nowy xDDDDD Otóż skoro mam już dodawanie, usuwanie i podglądanie audycji w ramówce to pasuje ją też edytować smile.gif i tu pojawiają się schody :/ Nie wiem czemu nie dodaje rekordów do bazy danych... w index.php?akcja=wyedytuj jest bład w zapytaniu do sql ale pojęcia nie mam gdzie... aby wyjaśnić kwestię postaci zmienej dzien2 w tym zapytaniu (czyli, że jest zapisana bez kropel i apostrofów daje cały slrypt w którym jest opcja dodawania izmienna dzien2 działa bez tego...

http://www.speedyshare.com/204418651.html

Prosze oto cały skrypt... Jeśli możecie to sprawdzcie... dam pomógł jak coś smile.gif

Pozdro for all

jeśli można to ja sobie podbije temacik haha.gif a tak na serio to sory za nachalność ale zależy mi na czasie a już kilka dni nie mogę tego skapować haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.