Chce zrobić stronę do której działów prowadzi wiele domen. Domeny odwołują się jedynie do danego katalogu...
przykład 1)
domena wskazująca na folder /main/ będzie miała dostęp do wszelkich plików po /main/x
przykład 2)
domena wskazująca na folder /main/1/ będzie miała dostęp do wszelkich plików po /main/1/x (lecz nie będzie już w stanie cofnąć się poprzez '..' i pobierać danych z /main/x
W czym tkwi problem? Posiadam stronę która jest w folderze /main/index.php i kolejną stronę którą mam dla zachowania przejżystości w folderze /main/1/index.php. Lecz obydwie te strony korzystają z tych samych plików, więc oszczędnie poprzez odwołanie '..' jestem w stanie na tych samych plikach tworzyć te 2 strony. I teraz schody... 2 domeny odwołują do innych katalogów, a więc nie da siętego logicznie wykonać. Dlatego też posłużyłem się udogodnieniami .htaccess co dało działający wynik, lecz różne wyszukiwarki czasem mają z tym problemy i w miarę przybywania owych projektów i domen po prostu plik .htaccess robi się ogromny.
Czy ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? Starałem się to porospisywac na kartkach i ustalać zależności, lecz jakoś nie mogę wpaść na konkretny pomysł.
Sęk w tym by po prostu odwołania .. działały. Jeśli coś nie jasne chętnie wytłumaczę. Byłbym wdzieczny za pomoc bo aktualnie wszystko mi stoi i nie mogę nic konkretnie rozwijać.