Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysq]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hostcom
Witam
Chciałbym prosić o radę

Mam napisane skrypty do wysyłki sms-ów do sieci komórkowych. skrytpty pracują na 2-ch bazach MYSQL. jedna lokalna czyli na moim serwerze oraz 2-a na serwerze operatora GSM. Od pewnego czasu zaczeły się pojawiać następujące obiawy

Skrypty przez jakiś okres pracują poprawnie i nawiązują połączenia do baz MYSQL, a po jakimś czasie nie chce się połaczyć z bazą zewnęczną MYSQL. wyświetla informację że
  1. Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server

i tak cały czas raz pracuje skrypt poprawnie a raz nie ...

Prosze o sugestie czym to może byc spowodowane
Zyx
Jakbyś jeszcze przy próbie łączenia z bazą sprawdzał, jakie komunikaty błędów się pojawiają, funkcją mysql_error(), to pewnie byś wiedział. Przyczyna może być prozaiczna: lokalny i zewnętrzny serwer mają inne ustawienia dot. ilości jednoczesnych połączeń i to, co przejdzie w jednym, w drugim powoduje już niemożność połączenia się.
hostcom
Cytat(Zyx @ 23.01.2009, 08:35:43 ) *
Jakbyś jeszcze przy próbie łączenia z bazą sprawdzał, jakie komunikaty błędów się pojawiają, funkcją mysql_error(), to pewnie byś wiedział.
Próbowałem i właśnie oto chodzi że nie wyświetla tego błedu po za tym co napisałem wyzej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.