Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie aktywności cURL i fSockOpen
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kocurro
Witam,

Mam pytanie (bo zgłupiałem już kompletnie) czy da się logować aktywność cURL'a i połączeń wykonywanych fsockopen bądź fread ? Chodzi mi głównie o informacje ile transferu poszło a najlepiej jeszcze log z tym kiedy i dokąd nastąpiło połączenie.

Czyli po prostu chciałbym zrobić log'a tego co się dzieje smile.gif

Z góry dzięki za pomoc bo ja powoli łysieję od tego smile.gif

Pozdrawiam,
Łukasz
pyro
cURL ma curl_getinfo(), z fsockopen i fread da się przeliczyć ilość wyciągniętych danych... czy to o to chodzi?
Kocurro
Niestety nie. Chodzi mi o to, że jak komuś daję konto na serwerze to chciałbym logować jego połączenia by móc w porę zareagować jak na przykład zacznie zasysać olbrzymie ilości, wysyłać sporo danych itp.

pozdrawiam,
Łukasz
erix
Cytat
by móc w porę zareagować jak na przykład zacznie zasysać olbrzymie ilości, wysyłać sporo danych itp.

Jeśli użytkownik ma wykonywane php z jego własnymi prawami (nie globalny www(-data)), to no problem - sprawdzasz wtedy za pomocą mechanizmów systemowych, kto i ile przesyła.

A z poziomu czystego php bez modyfikacji źródeł tego raczej nie zrobisz. Patrząc na czasochłonność i problematykę, lepiej będzie obarczyć tym zadaniem mechanizmy systemowe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.