Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zainicjujmy akcję! Pomógł nie boli :]
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
thomson89
Cześć.

Skoro jest HydePark totrochę luzu. Chciałbym zainicjować akcję, tak aby z 90% użytkowników miało w stopkach takie coś, jak ja, albo inne:

Klikanie przycisku , źródłem sukcesów na forum i zaprzyjaźnieniem się ze społecznością.

Kod
[u]Klikanie przycisku [img]http://forum.php.pl/style_images/1/p_thanks.gif[/img], źródłem sukcesów na forum i zaprzyjaźnieniem się ze społecznością.[/u]

--EDIT--

To zamiast tego wyżej dajmy: Klikaj codziennie, aby pomóc:

--/EDIT--

Sygnaturę zmienia się w: Panel kontrolny (zaraz nad szukajką) -> Edytuj sygnaturę (prawa strona, mniej więcej na dole) i wklejamy to co wyżej.

Chciałbym takie coś zrobić, aby każdy klikał pomógł. Bo czasami mię wnerwia, jak ktos komuś pomaga a ten murem stoi i nic nie robi. Nawet dziękuję nie napisze. No a takiemu nie napiszesz klikaj pomógł, bo głupio. Dlatego chcę takie coś zainicjować.

Pozdrawiam!

PS: coś na wzór zanimnapiszesz i piszę po polsku tongue.gif
Spawnm
jeśli ktoś nie chce to i tak ci nie kliknie.

a dawanie takiego podpisu to trochę przesada.
thomson89
Czemu?
Spawnm
Cytat(thomson89 @ 8.04.2009, 21:54:59 ) *
Czemu?

bo sam w sobie przycisk 'pomógł' ma o tym informować usera nie ma sensu aby wszyscy dodatkowo o tym przypominali w podpisie.
erix
Tak bardzo kręci Cię ten przycisk...? Już chyba trzeci raz zmieniasz swoją stopkę a'la pomógł.

Cytat
źródłem sukcesów na forum i zaprzyjaźnieniem się ze społecznością.

A czy lepiej jest rozwiązać temat i nie dostać "pomógła", czy otrzymać za byle co, chociażby za odpowiedź w wątku (co nieraz widziałem). Jeśli wypowiedzi są merytoryczne, to społeczność zazwyczaj się odwdzięcza kliknięciem przycisku, spokojnie - skup się na treści, a nie na cyferkach...

Kiedyś nie było "pomógł" i wszyscy jakoś żyli...

Cytat
Bo czasami mię wnerwia, jak ktos komuś pomaga a ten murem stoi i nic nie robi.

Pokorne ciele dwie matki ssie... Poza tym, jest w przyklejonym wątku info, co w takich sytuacjach robić.
nospor
Cytat
Bo czasami mię wnerwia, jak ktos komuś pomaga a ten murem stoi i nic nie robi
Ty za to jestes az nadgorliwy... Jak masz problem i w temacie odpowie ci x osob czasami kilka razy to ty lecisz z pomogl dla kazdego z nich, niezaleznie co napisal i niezaleznie ile razy napisal. No mysl troche i dawaj pomogl tylko tym postom co faktycznie pomogly i dla jednego usera tylko raz w temacie
Spawnm
a tak z innej strony to ty Thomson troszkę zbyt hojnie rozdajesz te pomógł tongue.gif
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...mp;#entry594458

nie chciał bym dostać +1 za tekst typu
'ale co ty chcesz osiągnąć? bo ja nie wiem a przeczytałem chyba z 3 razy. '
całkowicie psuje to 'zabawę' w pomaganie
piotrooo89
po przeczytaniu tego posta (chodzi mi o 1 post w tym temacie) pomyślałem że to taki prima aprilisowy dowcip... jestem troszkę zniesmaczony ponieważ udzielanie się na tym forum uważam za okazje do rozwoju a nie chęć pochwalenia się punkcikami. to nie nasza klasa aby szpanować że się ma więcej w znajomych. tyle na ten temat.
Spawnm
ja udzielanie się na tym forum uważam za okazje to lepszego poznania Polskich phpowców których na co dzień spotkać jest rzeczą niemożliwą ...
dr_bonzo
W skrocie: +1 do pomogl nie wydluzy ci penisa.
Jakos 1000ce ludzi pomagaja bez domagania sie +1 pomogl i swiat sie nie zawalil.
Cysiaczek
Ale Wy robicie problemy. Ktoś chce mieć taką stopkę, niech ma - ja mam mało "pomógł", ale miałem dość długi okres kilkudziesięciu merytorycznych postów dziennie i nie chwaląc się, paru osobom pomogłem, za o jedna mi nawet zapłacić chciała biggrin.gif. Nie zależy mi na tych punktach, choć powoli rosną i nie czuję się gorszy od !nospora... no ok - od niego, to w sumie każdy musi się czuć gorszy smile.gif

Pozdrawiam
thomson89
i z tobą sie zgadzam tongue.gif

--EDIT--

zadowoleni?
nospor
Cytat
Ale Wy robicie problemy. Ktoś chce mieć taką stopkę, niech ma
Tu raczej nikt sie nie czepial ze ktos ma taką stopke, ale o akcję jaką rozpoczął winksmiley.jpg
Ja rozumiem akcja przeciw biciom przez modka, akcja przeciw pobieraniu haraczy przez modka, ale zeby akcja o durną stopke....

Cytat
W skrocie: +1 do pomogl nie wydluzy ci penisa.
NIe? To ja juz nie pomagam wiecej sad.gif

Cytat
zadowoleni?
Nikt ci nie kazał stopki zmieniać tongue.gif
NuLL
Cytat(thomson89 @ 8.04.2009, 21:54:59 ) *
Czemu?

Bo w forum chodzi o wzajemne pomaganie sobie, konstruktywne dyskuje, czasem troche smiechu a nie nabijenie punktow Pomogl. Wg mnie troche sie osmieszasz zakladajac takie watki.
nospor
Żeby nie bylo:
samo POMOGŁ jest ok. PRzeciez dodalismy to do forum zeby bylo. MIało to wyróżnic osobnikow, ktorzy czesto pomagają a dodatkowo wyróżniać tematy niejako rozwiązane.
Jednak akcja jaką tu zaproponowano to lekkie przegiecie. Są odpowiednie informacje i one juz powinny wystarczyc.

Co do samego pomogl to niestety czesto sie niesprawdza bo dosc spora czesc uzytkownikow nie umie tego uzywac. Ktos cos komu napisze w temacie i od razu dostaje pomogl. temat wogole nie rozwiązany, post o kant 4 liter a na liscie wystepuje ze niby juz po problemie. No bez sensu. Czasami sam zdejmuje takie durne i bezmyslnie nadane POMOGL.
pyro
A tak wogóle to po co wam te pomógł?
kwiateusz
w zamysle żeby oznaczać tematy inneym kolorem ktore sa rozwiązane, żeby nie trzeba było przeglądać wszystkich tematów w nadziei że a nuż tu możesz komus pomoc smile.gif tylko odrazu wiesz ze tu nie ma co czasu tracic na czytanie skoro już autor uzyskał satysfakcjonującą odpowiedź
pyro
Cytat(kwiateusz @ 9.04.2009, 10:32:09 ) *
w zamysle żeby oznaczać tematy inneym kolorem ktore sa rozwiązane, żeby nie trzeba było przeglądać wszystkich tematów w nadziei że a nuż tu możesz komus pomoc smile.gif tylko odrazu wiesz ze tu nie ma co czasu tracic na czytanie skoro już autor uzyskał satysfakcjonującą odpowiedź

Więc z tego co widzę te punkty są zupełnie zbędne smile.gif
nospor
pozwole sobie zacytowac moja poprzednią wypowiedź:
Cytat
MIało to wyróżnic osobnikow, ktorzy czesto pomagają a dodatkowo wyróżniać tematy niejako rozwiązane.
itsme
Cytat(pyro @ 9.04.2009, 10:52:14 ) *
Więc z tego co widzę te punkty są zupełnie zbędne smile.gif

jezeli nawiazujemy do wypowiedzi nad nasza to zasadniczo nie robi sie cytatow ... bo po co ?
erix
Heh, ile z tym walczyłem, a ludzie swoje... ;/
thomson89
No to złą akcję obrócimy w dobrą smile.gif

Dajcie takie coś, i będzie dopiero pomógł:

Kod
Klikaj codziennie, aby pomóc: [url="http://pajacyk.pl/zlicz.php"][img]http://forum.php.pl/style_images/1/p_thanks.gif[/img][/url]

smile.gif
Crozin
Chcesz koniecznie pomóc? Weź 30 złotych i przelej na konto jakiejś fundacji. Co więcej będziesz mógł się lansować, że pomogłeś, chociaż nikt Cie o to bezpośrednio nie prosił, nic z tego nie masz, a najlepsze: praktycznie nikt nie wie, że w ogóle pomogłeś, choć to zrobiłeś.
SHiP
Śmieszna ta cała akcja...

A pukty jak punkty - niektorzy liczą, niektorzy nie. Ja bym nie usuwał systemu bo zawsze znajdą się ludzie, którym zależy na statystykach i będą pomagać wszystkim tylko po to, żeby być w czołówce rankingu =).
Speedy
Może kolega chce dostać koszulkę z logo php.pl. Słyszałem, że podobno za 500 "pomógł" taką dają winksmiley.jpg.
nospor
Cytat
Słyszałem, że podobno za 500 "pomógł" taką dają
Jak zwykle jakies plotki.... zadnej koszulki za 500 pomogl nie dostalem winksmiley.jpg
kwiateusz
widac zaginęła w drodze, wyjeśnimy sprawe, ale skąd się Speedy dowiedział tez będzie przedmiotem śledztwa...
phpion
Cytat(Speedy @ 10.04.2009, 01:16:04 ) *
Może kolega chce dostać koszulkę z logo php.pl. Słyszałem, że podobno za 500 "pomógł" taką dają winksmiley.jpg.

yahoo.gif a za 300 coś jest? Jakieś skarpetki chociaż?
erix
Ja osobiście wątków zaznaczonych "pomógłem" w niektórych działach czasem po prostu nie przeglądam. Skoro problem rozwiązany, nie było raportów, to po co tracić czas, który można poświęcić na inne?
Moli
@thomson89 - A może daj sobie spokój z akcjami i idź pograj w piłkę ? Taka ładna pogoda na dworzu smile.gif
thomson89
Wolę na rowerze pojeździć. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.