Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prawa do skryptu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
daro2323
siema jestem nowym webmasterem niedawno napisałem sobie pewnien serwies i zglosił sie do mnie pewnien webmaster który mówi ze mi zrobi lepszy layout na strone i bedzie wszystkim zarządzał za 20 % zysków ze strony. i chce zebym mu podał login i haslo do serwera zeby mógł pozmieniać. i chciałbym sie dowedzieć czy np jakby mi cos zepsół albo ukradł skrypt to mam jakies prawo do scigania jego sądownie albo cos w tym stylu?? to ta strona [www.kopacze.nets.pl]
maniekl2
Cytat(daro2323 @ 20.04.2009, 17:38:01 ) *
i chciałbym sie dowedzieć czy np jakby mi cos zepsół albo ukradł skrypt to mam jakies prawo do scigania jego sądownie albo cos w tym stylu?? to ta strona [www.kopacze.nets.pl]

Jeżeli chcesz kogoś ścigać musisz mieć jakieś dowody. Zastanawiałeś się jakie byś miał dowody na to że on ukradł, czy tam zepsuł stronę?
Niech najpierw zrobi layout, a później pogadacie o jakiejkolwiek współpracy. W dzisiejszym czasach nie wolno za bardzo ufać ludziom, a tym bardziej osobom poznanym wirtualnie.
Crozin
Zanim mu cokolwiek dasz/zapłacisz czy on da coś Tobie miej już podpisaną przez obie strony umowę. Wtedy możesz czuć się bezpieczny.

Z Twojego opisu to mi to wygląda na to, że ktoś chce uzyskać dostęp do Twojego FTPa, a nie "współpracować" - bądź ostrożny i nie wierz ludzią na słowo (szczególnie gdy ich kompletnie nie znasz)
vokiel
Nie dawaj mu loginu i hasła jeśli nie jest Twoim wspólnikiem. Nawet jeśli się dogadacie, a poznany jegomość okaże się oki. Niech pracę wyśle na @ a Ty już sam to sobie na ftp wrzucisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.