Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: język angielski
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zzeus
Witam, macie może namiary na jakieś dobre kursy języka angielskiego w formacie mp3. Tak żeby można było słuchać przy okazji jak się robi coś innego smile.gif

Pozdrawiam
scanner
Wybacz, ale taka nauka "słuchać i robić coś innego" nigdy nie będzie nauką.
Do słuchania to sobie audiobooka kup jakiegoś z beletrystyką, a za naukę języka weź się gdy nic innego nie będzie Cie rozpraszało.
Spawnm
lepiej połącz naukę z nauką , php.net i czytaj manual smile.gif
dodatkowo pisz aplikacje gdzie wszystkie zmienne itp są angielskie , zawsze coś się nauczysz tak z ang jak i z php
maziak
Jak chcesz polaczyc nauke angielskiego z czyms, to chyba naprawde skutecznym sposobem bedzie dyskutowanie online. Glosowo. Np, ventrillo podczas grania sobie w cos. Raczej RPG'i, bez ostrej akcji. Wtedy jest czas pogadac sobie na kazdy temat. To naprawde potrafi rozwinac zdolnosci jezykowe. Ale raczej celuj w Anglikow bo mozesz miec jaka taka pewnosc ze nie kalecza angielskiego. smile.gif Sluchanie MP3 i nie skupianie sie na tym to bezsens. Koncentracja podczas nauki to podstawa.
scanner
Cytat(maziak @ 22.04.2009, 23:33:28 ) *
Ale raczej celuj w Anglikow bo mozesz miec jaka taka pewnosc ze nie kalecza angielskiego. smile.gif

No to się teraz uśmiałem.
Podczas grania online to się można co najwyżej osłuchać z jakimś bliżej niesprecyzowanym slangiem.
Równie dobrze mógłbyś powiedzieć komuś, żeby się uczył języka polskiego czytając komentarze na onecie. Albo choćby tutaj...
maziak
Smiej sie smiej - smiech to zdrowie smile.gif , jestem tylko ciekawy czy... probowales rozmawiac online? Bo to co napisales bardzo jasno wskazuje na to ze nie. Slang? Myslisz, ze jak takie rozmowy wygladaja? Naprawde, napisz, jestem bardzo ciekawy. Przez okolo 6 miesiecy czesto i regularnie rozmawialem na vencie z takimi dwoma "Walijczykami". Angielski przed a po - bez porownania. Nie mowie, ze jest to jakis cudowny sposob na nauke, bo z cala pewnoscia nie jest, zawsze mozna zle trafic itp itd, ale jezeli juz kolega chce robic cos z czyms, co jednoznacznie wskazuje ze nie chce mu sie poprostu uczyc, to nie uwazam tego za zly pomysl. A, no i wymaga juz pewnej znajomosci, zeby umiec wydukac co nieco.

A tak w ogole co zlego widzisz w czytaniu for? Myslisz ze to nie poszerza znajomosci jezyka? Slowek? Mylisz sie. Nie jest to zadna konkretna nauka, ale jako dodatek - akurat. Co przykre - i pewne - nauczysz sie wiecej niz w polskiej szkole. Acz i od tego sa wyjatki.

Pozdrawiam.
zzeus
OK może nie wyraziłem się zbyt jasno mówiąc że chce się uczyć i robić innego. Chodziło mi głownie o sytuacje kiedy jadę tramwajem, autobusem lub gdzieś sobie idę, wtedy chciałbym sobie włączyć coś i posłuchać. W sumie to nie chodzi dokładnie o kurs języka, ale bardziej o naukę słówek, np. z języka technicznego.
MWL
audiobook dobra sprawa, ale ja mimo wszystko polecam metodę calana, sprawdź czy nie ma w twoim mieście. Zajefajne spotkania i gadasz sobie po anglikańsku winksmiley.jpg
Moli
http://www.onway.pl/index.html
bim2
Na angielski trzeba sobie zagospodarować czas. Ja postanowiłem się za siebie wziąść żeby coś na egzaminie gimnazjalnym napisać (już jutro sic!) i wynająłem świetnego korepetytora na wakację. 3 lekcje w tygodniu po 2 godzinki i naprawdę już to kumasz smile.gif Tylko tak jak mówie, trzeba chcieć.

PS. Jak trafisz na korepetytora co firme zakłada i chce stronę, to można nieźle zarobić haha.gif Mi się udało :]
kwiateusz
czy naprawde musicie offtopic robić wszedzie i zawsze? autor pytał sie tylko i wyłacznie o wersje audio, wystarczy raz przedstawić ze sa alternatywy a nie w kolko: bo ja chodze na kurs, bo lepszy jest korepetytor. Chłopakowi sie nudzi w podrózy i by czegoś posłuchał, ciężko gdzieś jechać i być jednoczesnie w szkole jezykowej albo korkach wiec albo podawajcie linki, albo z bastujcie z odpowiedzią
dream3r
Polecam podcasty z tej strony:
http://www.eslpod.com/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.