Cytat
Kawy nie piojam, cherbate sporadycznie bo nie chce mi sie grzac wody
Zawsze możesz sobie w mikrofalówce zaparzyć. Póki nie miałem tego firmowego kubka, to tak robiłem, bo też mi się nie chciało. ;p
Są dwa sposoby: 1/2 szklanki (albo cała; ja dawałem 1/2, bo nie znoszę czekać, aż nieco ostygnie) wody z torebką, mocy tyle, ile mikrofalówka ma i tak ze dwie minuty. Można też bez torebki i potem dorzucić, co kto lubi. ;p
AFAIK, czekolada negatywnie wpływa na koncetrację, więc też raczej odpada.

Najlepiej, to albo wietrzenie, albo drzemki. No i oczywiście spać jak człowiek, wyłączyć czytnik RSS-ów, używać
privacy lists na jabberze (albo całkiem wyłączyć IM), na pocztę odpisywać raz na 1h albo i rzadziej,
Cytat
Biała herbata ewentualnie zielona
Nie wiem, jak jest z białą, ale zielonej nie znoszę.

Cytat
9 godzin to imo troche za dlugo. Ja staram sie spac ~6h na dobe w regularnych porach. Szybka pobudka i czlowiek od razu ma wiecej energii.
To zależy. Najlepiej spać tyle, ile organizm naprawdę potrzebuje, przecież każdy jest inny. Byleby zachować stałą porę pobudek (niestety), a organizm - gdy będzie zmęczony - sam upomni się o sen. Tylko przesiadywanie przed kompem do samego snu prawidłowemu rytmowi nie sprzyja i dlatego zegar wariuje.
Cytat
Zbyt dlugi sen rozleniwia
Nie tylko. Ciężko potem funkcjonować... ;]