Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LG W2252TQ-PF
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Savage.Mephisto
Mam pytanko do znawców monitorów LCD. Ostatnio przylookalem na matrycy mojego monitora piksel szarego koloru (nad kursorem myszki). Widać go tylko na jasnym tle. Zastanawiam się czy to tzw. wypalony piksel, czy też jakieś wewnętrzne zabrudzenie. Dodam, że wcześniej tego nie było. Do 24 maja jest gwarancja na martwe piksele od LG i waham się czy zgłaszać reklamację, czy nie. Pomożecie?

hwao
Mnie to wygląda po prostu na brudny monitor, a od wewnątrz nagle nie mógł się ubrudzić - przy normalnym używaniu smile.gif

Martwy pixel jest czarny, wadliwy subpixel świeci ciągle na jeden z kolorów: czerwony, zielony lub niebieski.

Tak czy siak poszedł bym do serwisu, najwyżej wyśmieją ze zaplułeś matryce :-)
Savage.Mephisto
To nie jest zabrudzenie matrycy powstałe od naplucia czy coś smile.gif Od zewnątrz matryca jest czyściutka.
bim2
Własnie mam coś podobnego na trochę już starszym LG 17 calowym, ale cała plamka jest ciemniejsza a jedna jaśniejsza. Łatwo zobaczyć to na kolorze czarnym i białym ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.