Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: C# Konsolowe Aplikacje
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
frytek92
Witam zaczynam uczyc sie c# lecz juz napotkałem pierwszy problem posiadam viste i chcialbym stworzyc konsolową aplikacje ale aplikacja szybko sie włacza i szybko wylacza.
AxZx
Cytat(frytek92 @ 7.06.2009, 11:55:13 ) *
Witam zaczynam uczyc sie c# lecz juz napotkałem pierwszy problem posiadam viste i chcialbym stworzyc konsolową aplikacje ale aplikacja szybko sie włacza i szybko wylacza.

może po prostu ma się wyłączać? zrobiła swoje i się zamyka.
musisz dać tam coś co zatrzyma aplikację.
pisałeś kiedyś w C albo w turbopascalu? tam trzeba było na końcu dać np. readkey (czy coś w tym stylu) żeby zobaczyć rezultaty.
Crozin
Tak jak C# w ogóle nie znam to znalezienie odpowiedzi zajęło mi 2 do 3 sekund:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ho...+Google&lr=
marcio
No wiesz jak sie kodzi cos APP CONSOLE w C# to mysle ze musisz to uruchomic z poziomu powloki a nie 2x kliknac na plik tongue.gif tak jak i w C czy Cpp
marcio
Ale nie kazdy chce uzywac dodatkowych libow w C w standartowym libie stdio.h z tego co pamietam nie ma system() i uzuwam sie return+2x getchar() albo getch() lun inne bajery tongue.gif
frytek92
Cytat(Crozin @ 7.06.2009, 12:40:58 ) *
Tak jak C# w ogóle nie znam to znalezienie odpowiedzi zajęło mi 2 do 3 sekund:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ho...+Google&lr=

Owszem znalezenie odpowiedzi znalazło ci od 2 do 3 sekund mi tez by zajeło gdybym najpierw wiedział o co chodzi ze chodzi o zatrzymywanie aplikacji.

Dziekuje wszystkim rozwiązałem swój problem i pozdrawiam smile.gif

Dla ciekawych wystarczy na końcu napisać :
System.Console.ReadLine();
batman
Dwie sprawy.
1. Nie to forum - do .NET jest codeguru.pl.
2. Innym sposobem jest uruchomienie aplikacji z konsoli - w końcu jest to aplikacja konsolowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.