Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiś certyfikat..
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kajzur
http://internationalinternetcertificate.or...d=1&lang=pl

Co o Tym sądzicie? Pytania są tragicznie proste, ale 60zł drogą nie chodzi smile.gif
MrDaniel
Ja myślę że to jakaś ściema... Jaka firma by patrzyła na takie coś jak to w necie się wypełnia (odpowiedzi) i każdy może sobie skorzystać z pomocy innych osób
kwiateusz
pytania sa banalne... imo smieszne
Moli
Hahah zdobyłem certyfikat klasy A smile.gif
in5ane
Cytat(Moli @ 30.06.2009, 16:13:01 ) *
Hahah zdobyłem certyfikat klasy A smile.gif

Ja również, ale zrobiłem 2 błędy w tym ostatnim tongue.gif
Moli
Najlepsze jest to że tego obrazka (dyplom) nie można zapisać, napisany są jako tekst nakładane smile.gif
in5ane
Cytat(Moli @ 30.06.2009, 16:51:31 ) *
Najlepsze jest to że tego obrazka (dyplom) nie można zapisać, napisany są jako tekst nakładane smile.gif

Wystarczy screenshot ;]

@edit: co do certyfikatu, gdyby na jego rozwiązanie było 100 sekund (licząc 10 sekund na każde pytanie) (zaokrąglijmy do 120 sekund = 2 min), na 100% było by to bardziej wiarygodne. Bo tak to jest masa czasu, by zerknąć na Google odpowiedzi. W sumie jak się wszystko wie, to starczy minuta.

@edit2: do tego wszystkiego, aby zdać powinno się mieć poprawnie 10 na 10.

@edit3: na upartego ja też mogę zrobić taki certyfikat i zbijać na głupkach szmal.
Shadowsword
Pierwsze i drugie bez błędnie, w 3. chyba 5 błędów haha.gif

Co nie zmienia faktu, że ten certyfikat jest G wart. W 5 min to jakbym miał wikipedie otwartą to bym sobie wszystko sprawdził.
Moli
U mnie w 1 = 0, w 2 = 1 (to gówno z emotkami źle zaznaczyłem), 3 = 2. Bez parzenia w net smile.gif
ArekJ
Ekhem... Zdałem, za pierwszym razem bez zaglądania w net, jeszcze gadałem z tatą w międzyczasie winksmiley.jpg
C - 0 błędów
B - 1 błąd
A - 3 błędy
matixrr
Bardzo znany certyfikat: http://www.google.com/#hl=en&q=%22Inte...;fp=OzgK0dwM7rU
kajzur
Ja również za 1 razem zdałem, ogólnie bezsensu, pytania są za łatwe, racja wogólne nie ma o nim nic w google, jedym słowem gówno wielkie.. Za przeproszeniem..
blooregard
Cytat
Poświęć kilka minut i uzyskaj certyfikat, który pomoże ci w znalezieniu lepszej pracy.

- Hmm, w Pańskim CV widzę wzmiankę o posiadaniu certyfikatu "International Internet Certificate". Jaką wiedzę ten certyfikat potwierdza i co wnosi on do Pana kwalifikacji jako programisty PHP?
- Na poziomie eksperckim wiem, z czego składa się numer GG, że logiem GG jest słoneczko i że Windows Explorer to nie jest przeglądarka internetowa.

ROTFL.
Wstydziłbym się coś takiego wpisać do CV nawet, jakby mi ZAPŁACILI 60 PLN.
Ale pewnie paru łosi na to "poleci" i wzbogaci swoją kolekcję dyplomów Wyższych Szkół Gotowania na Gazie oraz Akademii Dansu i Lansu.
l0ud
Swoją drogą to bardzo sprytny sposób na szybkie zarobienie pewnej sumy smile.gif Wymyślamy jakiś certyfikat, kilka prostych pytań, tworzymy jakiś formularz kontaktowy, parę pierdół, odnośnik do strony IAB no i zbieramy pieniążki winksmiley.jpg
pyro
Pomijam to, że są błędne pytania:

Cytat
Który z poniższych serwisów nie udostępnia satelitarnych pełnych map kuli ziemskiej?
Live
Yahoo
Google

http://maps.yahoo.com/#mvt=s&lat=52.81...6834&zoom=7
kajzur
Swoją drogą nie wiedziałem że Yahoo też ma mapki winksmiley.jpg Czemu błędne? Odpowiedzią będzie Live.
pyro
Tak... tyle, że ja zaznaczyłem Live, a wskazało, że Yahoo ;]
kajzur
A to ciekawe.. winksmiley.jpg Może i Wortal PHP zrobi jakiś certyfikat?winksmiley.jpg
matixrr
Najlepiej 4 certyfikaty i będziemy hardcorowi biggrin.gif
Shadowsword
Cytat
Czemu błędne? Odpowiedzią będzie Live.

Kiedyś były jakieś M$owe mapy zaraz po powstaniu google earth. I nawet chyba miały wiecej budynków 3d z tego co pamiętam.
kajzur
W gruncie rzeczy napewno bylibyśmy wiarygodniejsi niż oni winksmiley.jpg
erix
Cytat
Może i Wortal PHP zrobi jakiś certyfikat?

Może jeszcze złotą rybkę? tongue.gif

ZCE wystarczy.
blooregard
Cytat
ZCE wystarczy.

Święty Graal PHP-owców smile.gif
l0ud
"certyfikowany programator" tongue.gif
WebCM
Cytat
Rejestrując się w serwisie internetowym International Internet Certificate www.internationalinternetcertificate.org usługobiorca wyraża zgodę na umieszczenie podanych danych w bazie firmy Biuro Podróży Reklamy Robert Sosnowski oraz na ich przetwarzanie i wykorzystanie
Nie trzeba komentować. smile.gif

BTW Odpowiedziałem poprawnie na wszystkie pytania smile.gif niektóre z pomocą Wikipedii i Google winksmiley.jpg
Fishu
Pytania certyfikatu klasy C skojarzyły mi się z pytaniami na klasówce w szkole na informatyce. Najbardziej rozśmieszyło mnie to:
Cytat
Ile jest Internetów?
* tyle ile państw na Ziemi
* tyle ile komputerów podłączonych do internetu
* jeden

smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.