Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Troche z innej beczki.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
masset
mam pytanie co do linuxa, a mianowicie w jaki sposób w midnight commandeze ( mc)
można zrobic, aby w jednym oknie otworzyło sie połączenie do jakiegos servera ftp a w drugim otworzyło się okno do drugiego servera ftp ( do których mam dostęp) i dokonać zdalnego przesyłania plików z jednego servera na drug?
kurtz
Cytat
mam pytanie co do linuxa, a mianowicie w jaki sposób w midnight commandeze ( mc)  
można zrobic, aby w jednym oknie otworzyło sie połączenie do jakiegos servera ftp a w drugim otworzyło się okno do drugiego servera ftp ( do których mam dostęp) i dokonać zdalnego przesyłania plików z jednego servera na drug?
tak, jest to mozliwe

w obu przypadkach otwierasz polaczenie Right/Ftp link i Left/Ftp link i potem to juz jak zawsze: ftp://login@server.pl zostaniesz grzecznie poprosozny o haslo. ewentualnie "od razu" - np cd /#ftp:user:haslo@server.pl - wszystko znajdziesz w pomocy do mc. ;)

pamietaj ze w kopiownaiu bedzie posredniczyl serwer na ktorym odpaliles MC wiec przydalo by sie miejsce ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.