Czesc wszystkim.
Kupilam niedawno za rada kolegi skrypt forum IPB w wersji 2.3.6. Nie potrafie jednak poradzic sobie z jego konfiguracja, a ten kolega wyjechal do niemiec.
Czy w zwiazku z tym, znajdzie sie ktos zyczliwy, kto moglby mi pomoc? Na poczatek mam dwa problemy z ktorymi nie potrafie sobie poradzic, pozwole je sobie wymienic w punktach:
1) Chcialabym, aby na dole forum, w statystykach zawarte byly grupy istniejace na forum (tak jak na tym forum). Nie wiem jednak jak zostalo to rozwiazane, a w ustawieniach nie moge znalezc odpowiedniej opcji.
2) Chcialabym uzyc dodatku o nazwie (ANK23) Advertiment System 1.0 by Ankarius. Zainstalowalam go, wydaje mi sie poprawnie. Dziala wszystko poza 1 szczegolem. Reklama powinna sie pojawiac pod kazdym pierwszym postem w temacie, a pokazuje sie zawsze pod ostatnim. Tutaj mam dwa pytania. Wedlug Was, bardziej doswiadczonych osob, lepiej aby taka reklama byla wyswietlana pod 1 postem, czy pod ostatnim? Wedlug mnie, tak na chlopski rozum, mysle ze lepiej pod ostatnim, bo wtedy osoba ktora czyta, przewija strone na dol do ostatniego posta i zawsze widzi reklame. Ale moze bardziej oplacalne jest umiejscowienie reklam pod pierwszym postem? Co o tym sadzicie? I drugie pytanie brzmi - jak to zmienic, tzn naprawic, aby byly wyswietlane faktycznie pod 1 a nie ostatnim postem? O ile ma to sens?
Bardzo dziekuje i pozdrawiam!