Cześć, chciałbym się dowiedzieć trochę informacji na temat studiowania w Wielkiej Brytanii. A więc, po pierwsze chciałbym się dowiedzieć, jakie polecacie dobre uczelnie (najlepiej w Londynie). Kolejną sprawą jest rekrutacja. Ogólnie chciałbym studiować coś związanego z informatyką (programowanie itp.). Na jakiej zasadzie odbywa się rekrutacja, jakie przedmioty liczą po ukończeniu liceum, jakie przedmioty na maturze i co z moim językiem angielskim. Czy przyda się moje portfolio? Jestem programistą stron internetowych i posiadam takie. Kolejną rzeczą, jak mam się zapisać do takiej uczelni. Następną rzeczą są wydatki na zakwaterowanie (właśnie, gdzie?) oraz na wyżywienie i ewentualne imprezy (czyt. życie studenckie). Chciałbym się również dowiedzieć na temat wszelkiego rodzaju stypendiów (czy to dla rodzin z mniejszymi zarobkami, czy to dla studentów z dobrymi wynikami itp.). Jak z pracą? Czy można sobie dorabiać? Na razie interesuje mnie chyba tyle.
Proszę o odpowiedź na moje pytania, a nie odsyłanie do jakiś stron, bo przejrzałem ich wiele i nic ciekawego się nie dowiedziałem.
Pozdrawiam i czekam.