Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie wynagrodzenia w Warszawie na miesiąc ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
werk
Witam.

Mam okazje jechać na rozmowę o prace do Warszawy tylko nie do końca wiem jaką wysokość pensji im powiedzieć.
Jest to praca w siedzibie banku polegająca na tworzeniu dla nich wewnętrznego oprogramowania w PHP.
Mam 5 lat doświadczenia w programowaniu.

Jak myślicie jakie wynagrodzenie byłoby odpowiednie.
Nie chciałbym sypnąć jakąś kosmiczną kwotą ani jej zaniżyć.

Nie jestem zorientowany jakie dokładnie płace są w Warszawie choć wiem, że najwyższe w Polsce (pochodzę z okolic Gliwic).

Dzięki za wszelkie odpowiedzi smile.gif
Moli
Wszystko zależy od Twoich umiejętności i Twojego doświadczenia.
Zastanów się ile warta jest godzina Twojej pracy i pomnóż przez 160
abusiek
Cytat
Wszystko zależy od Twoich umiejętności i Twojego doświadczenia.
Zastanów się ile warta jest godzina Twojej pracy i pomnóż przez 160

Nie kumam takich odpowiedzi. Przeciez wiadomo ze nasze widzimisie naszym widzimisie a rynek pracy rynkiem pracy. Trzeba miec jakis punkt odniesienia (w postaci zarobkow innych programistow w danym miescie) zeby nie zatrudnic sie za pensje pani z biedronki, a z drugiej strony zeby nie zazadac zarobkow Billa Gates-a. Takiego punktu szuka wlasnie kolega, wiec jesli nie chcemy powiedziec to nie odpowiadamy, a nie zostawiamy przyglupie posty :/

Ja nie pracuje w Warszawie i niestety nie moge pomoc.
nasty
Cytat(abusiek @ 27.01.2010, 19:55:26 ) *
Nie kumam takich odpowiedzi. Przeciez wiadomo ze nasze widzimisie naszym widzimisie a rynek pracy rynkiem pracy. Trzeba miec jakis punkt odniesienia (w postaci zarobkow innych programistow w danym miescie) zeby nie zatrudnic sie za pensje pani z biedronki, a z drugiej strony zeby nie zazadac zarobkow Billa Gates-a. Takiego punktu szuka wlasnie kolega, wiec jesli nie chcemy powiedziec to nie odpowiadamy, a nie zostawiamy przyglupie posty :/

Dokładnie ;-)

A wracając do pytania to zdarzają się i takie: http://www.pracuj.pl/praca/Programista;jt/.../oferta,1599491 (swoją drogą śmieszna suma) i zdarzają się 3x wyższe.
Moli
Cytat

Cytat
wiec jesli nie chcemy powiedziec to nie odpowiadamy, a nie zostawiamy przyglupie posty

Zacznij od siebie stosować swoje złote zasady.

Dokładnie nie da się podać, powiemy mu żeby brał 4k a się okaże że jest kiepskim programistą (oczywiście to tylko przykład, nie mówię że tak jest smile.gif) i nikt mu nie da nawet 2k. Na pewno pracował już dla kogoś (np. zlecenia) więc powinien mniej więcej wiedzieć jaka kwota za godzinę pracy go zadowala. Nie wyjdzie mu może dokładnie tylko ile dostanie, ale będzie wiedział ile będzie za mało a ile za dużo.
blooregard
Wystarczy przejrzeć ogłoszenia w dziale "Praca oferowana" oraz "Poszukuję" i można nabrac orientacji, w jakich widełkach proponują wynagrodzenie na podobnym stanowisku (programista PHP) firmy w Warszawie.

Z drugiej strony, jest to trochę inna sytuacja, bo:
Cytat
Jest to praca w siedzibie banku polegająca na tworzeniu dla nich wewnętrznego oprogramowania w PHP.
Mam 5 lat doświadczenia w programowaniu.

Więc nie jest to typowe trzepanie stronek/serwisów CRUD w firmach zajmujących się stricte taką działalnością, a praca polegająca na rozwoju jednej, dużej, wewnętrznej aplikacji dla konkretnego klienta (w tym przypadku banku, stawiam, że jest to jakiś pracowniczo-firmowy intranet, nie mający raczej związku z systemem transkacyjnym, ale mogę sie mylić), więc na to też należy wziąć poprawkę.

I myślę, że mozna tę poprawkę wziąć "in plus", czyli kwota w okolicach 4000-5000 PLN netto nie będzie szczególnie wysoka.
Ale to moje zdanie.

Ruda Grażyna
Ja tutaj trzymam strone Moli*ego - godzina pracy * 160.

Ale to Twoje zycie i Twoje decyzje - mimo wszystko zycze powodzenia guitar.gif
nospor
Cytat
godzina pracy * 160.

hmm.... 20 dni w miesiącu * 8 godzin dziennie * 160 = 25600
On tam ma byc programistą czy prezesem nad prezesami?

edit down: poprawilem ten nieszczesny tydzien winksmiley.jpg
phpion
Cytat(nospor @ 28.01.2010, 10:40:47 ) *
hmm.... 20 dni w tygodniu * 8 godzin dziennie * 160 = 25600

Chodziło o stawkę godzinową przecież smile.gif

PS: a jak już tak się czepiasz słówek to ciekawe masz tygodnie smile.gif u mnie tydzień trwa 7 dni.
nospor
ałć....mój blad, już załapałem gryps smile.gif
Puciek
Ktory cwaniak wywalil mojego posta i sie nie mial odwagi przyznac ?
Repost: 500zł. Jezeli nie umiesz sie wycenic, to mniej wiecej tyle jestes wart
Moli
Przypomniała mi się scena z chłopaki nie płaczą smile.gif Jest tu jakiś cwaniak ? smile.gif
none
Witam
Programista php w wawie z 5 letnim stażem zarabia średnio 5-6 tyś netto.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.