Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wejscie na strone i automatyczne pojawienie sie pliku do pobrania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
samsonfree
Witam

chcialbym zeby po wejsciu zostaly wykonane dwie operacje czyli po kliknieciu w link ktos zostaje przekierowany na strone docelowa a druga rzecz to zeby pojawilo sie automatyczne "wybicie" pliku w tym przypadku AUDIOBOOK..ktory ktos moze sciagnac.
reasumujac:
1. ktos klika w link
2.zostaje przekierowany na strone
3.na stronie w tym samym czasie pojawia sie takze plik do sciganieca w tym przypadku AUDIOBOOK

troche namieszalem ale nie wiem jak ubrac to w inne slowa..

robie to w html poprzez <a href> ale jakos mi sie to nei udaje a tymsamym dostalem informacje ze musze zajrzec do stron z PHP

prawdopodobnie chodzi tu o jakis znacznik o ktorym jeszcze, nie wiem albo poprawna konstrukcja kodu
tak jakby pogodzic obydwa linki (jeden prowadzi do strony docelowej a drugi do sciagniecia pliku)

Pozdrawiam i dzieki za pomoc
M
Tomek67
Można tutaj wykorzystać rozwiązanie z większości serwisów z downloadem programów a mianowicie:

1. <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT='4; URL=downloads/audiobook.txt'>

Gdzie 4 to liczba sekund po upłynięciu której "wyrzuci" nam plik więc jeśli chcesz żeby to było natychmiast to ustaw sobie 0, jednakże pewne opóźnienia mogą być bo z moich obserwacji wynika że odliczanie zaczyna się po pełnym załadowaniu strony, więc jeśli nie załaduje Ci się jakiś element strony to plik nie zostanie wywołany więc lepiej na docelowej stronie umieścić jeszcze link do pliku i tekst "Jeżeli pobieranie nie rozpocznie sie automatycznie kliknij tutaj"

ps. z plikami txt możesz mieć problem bo jeśli nie wyśle sie odpowiedniego nagłówka do przeglądarki wymuszającego pobranie pliku txt to zamiast okienka do pobierania wyświetli nam sie w przeglądarce
zend
download file - Drugi wynik z googla

Możesz też w taki sposób <a href="www.xxx.pl/files/prezentacja.ppt">Pzezentacja</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.