Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja upload i pliki PDF
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maksiu.m
Witam mam pewien problem z funkcją upload i plikami PDF, poprostu nie mogę ich dodać, wszytskie inne pliki dodaję na serwer ( .doc jpg itp)

fragment kodu index.php

1.  
  2. <form enctype=\"multipart/form-data\" action=\"wysylanie.php\" method=\"POST\">
  3.  
  4.  
  5. <table align=\"center\" border=\"0\"cellpadding=\"5\" >
  6. <br />
  7.  
  8. <tr><td colspan=\"2\"><p style=\"font-family:courier new; color:black; font-size:12px\">Proszę o wypełnienie wszystkich poniższych pól, oraz sprawdzenie pop$
  9. <tr>
  10. <td> <p style=\"font-family:courier new; color:black; font-size:12px\">ID Klienta </p></td><td><input type=\"text\" name=\"id_klienta\" value=\"$login\" /><$
  11. </tr>
  12.  
  13. <tr>
  14. <td> <p style=\"font-family:courier new; color:black; font-size:12px\">Adres email klienta </p></td><td><input type=\"text\" name=\"email_klienta\" value=\"$
  15. </tr>
  16.  
  17. <tr>
  18. <td> <p style=\"font-family:courier new; color:black; font-size:12px\">Twój adres email </p></td><td><input type=\"text\" name=\"email\" value=\"$adres_emai$
  19. </tr>
  20.  
  21. <tr>
  22. <td colspan=\"2\" ><input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"50000\" /><input name=\"plik\" type=\"file\" /></td>
  23. </tr>
  24.  
  25. <tr>
  26. <td colspan=\"2\" ><input type=\"submit\" value=\"Wyślij plik\" /></td>
  27. </tr>
  28.  
  29. </form>
  30.  
  31.  

fragment kodu wysyłanie.php

1.  
  2. $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name'];
  3. $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name'];
  4. $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size'];
  5. $id_klienta = $_POST['id_klienta'];
  6. $email_klienta = $_POST['email_klienta'];
  7.  
  8. if ($blad==0) {
  9. //$plik_nazwa="$id_klienta.pdf";
  10.  
  11. move_uploaded_file($plik_tmp, "upload/$plik_nazwa");
  12.  
  13.  
  14. <table align=\"center\" border=\"0\"cellpadding=\"5\" >
  15. <br />
  16. <tr>
  17. <td colspan=\"2\"><p style=\"font-family:courier new; color:black; font-size:12px\"> Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar </td>
  18. </tr>
  19. <tr>
  20. <td colspan=\"2\"> <p style=\"font-family:courier new; color:black; font-size:12px\">Adres email na jaki została wysłana widomość $email_klienta , $adres_e </td>
  21. </tr>
  22. </table>";

Nie za bardzo to rozumiem dlaczego tylko plików pdf nie mogę dodawać, pewnie błąd jest banalny ale ani nie znalazłem odpowiedzi w Google ani na forum.
nospor
print_r($_FILES);
co ci wyswietla?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.