Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: session_start(); załadować 2 razy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Wielebny.pl
Mam taki dość dziwny przypadek a mianowicie muszę zakręcić Js + Ajax + PHP aby wysyłać pliki na serwer i jednym z rozwiązań jest użycie ukrytej ramki gdzie cały kod php będzie wykonywany - ze stronki http://www.openjs.com/articles/ajax/ajax_file_upload/ i to działa bez problemów. Lecz w kodzie php (wykonywanym w małej iframe)muszę się odnieść do zmiennej sesyjnej na potrzeby własne zaś przeglądarka zwraca mi informacje o tym ,że nie wie co to jest $_SESSION. Dodaje session_start(); pomimo tego ,że już mam sesje otwarta w całej swojej aplikacji i kod wykonuje się poprawnie z tym ,że zwraca mi :

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/konik/upload_file/upload_file_action.php:14) in /var/www...

tak wiec? 2 razy muszę startować sesje bo inaczej nie zadziała ale jak wystartuje to mam warning. Można się tego pozbyć?
nospor
Cytat
zaś przeglądarka zwraca mi informacje o tym ,że nie wie co to jest $_SESSION. Dodaje session_start(); pomimo tego ,że już mam sesje otwarta w całej swojej aplikacji
iframe to oddzielne żądanie do serwera w zaden sposob nie związane z glownym żądaniem. Każde odwolanie do serwera, chcące miec dostep do sesji, wymaga session_start.

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/konik/upload_file/upload_file_action.php:14) in /var/www...
Bylo milion razy i jeden.
Uzyj wyszukiwarki forum, wyszukiwarki google, zajrzyj do przypietych tematów. Wszedzie to masz opisane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.