Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Co niedziała w skrypcie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sweter
Witam,
jako że poczułem niedawno bardzo negatywną irytację związaną z nie wykonywaniem się skryptu, gdzie powodem był nieskasowany nawias postanowiłem się Was zapytać jak Wy radzicie sobie gdy nie działa Wam skrypt, a klawiatura piszczy już od kolejnych uderzeńsmile.gif?
Pozdrawiam smile.gif
pedro84
Firebug? smile.gif
sweter
A może coś innego, bo ja firebugów, dragonflayów itp. używam wyłącznie do sprawdzania jak działa html+css?
Nie wiem czemu ale tego typu dodatki do przeglądarek jakoś są dla mnie zbyt skomplikowane biggrin.gif
SHiP
W moim przypadku jeśli kolorowanie składni mi się nie zgadza to widzę to wizualnie. Jeśli skrypt nie działa to sprawdzam konsolę JS w Chromium. Zazwyczaj widać gdzie jest błąd.
everth
Tak, Developer Tools z Chromium to potężna zabawka, ostatnio chyba nawet przegoniła FireBuga jeśli chodzi o ilość funkcji - umożliwia ci bezpośrednie nanoszenie poprawek w CSSie i HTMLu, debugowanie skryptów JSa, badanie czasu wykonania poszczególnych operacji, opcja audytu zasugeruje ci nawet co powinieneś poprawić żeby polepszyć wydajność smile.gif - po prostu miód.
nmts
Firebuga mam, ale dla js korzystam z ulepszonej wersji konsoli. Firebug mi się wydaje ociężały.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.