Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HMVC] może książka?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zegarek84
witam wszystkich...

piszę sobie czasami hobbistycznie i hmvc jest mniej więcej tym co potrzebuję/może nie do końca ale by ułatwiło mi życie...., ideę hmvc mniej więcej rozumiem ale jakoś chyba nie umiem tego zastosować - wiem, praktyka czyni mistrzem - ale czy mam wiele razy próbować jeśli może znajdą się jakieś materiały??... z jednej "implementacji" nie bardzo jestem zadowolony - fakt, może za mało piszę ;]... jest może jakaś książka lub dobre tutoriale traktujące o hmvc tym w php [może lepiej z przykładami - najbardziej z routingu/translacji adresów (o ile to dobrze zrozumiałem) w swoim wykonaniu nie jestem zadowolony]questionmark.gif...
skowron-line
Z tego co się orientuje to HMVC jest stosowane wyłącznie w konanie 3. A idea jest prosta możliwość wywoływania kontrolera z kontrolera, ot cała filozofia, w MVC nie jest to możliwe.
marcio
Dzielisz aplikacje na frontcontroller i blockcontroller gdzie to glownego kontrolera podczepiasz bloki(pod kontrolery) tworzysz strone z "klockow"
sniver
aha!
czyli już wiem o co to chodzi - a z ciekawości wpadłem na ten post. Z tego co widzę to praktykuje to od X czasu i nawet nie wiedziałem że tak sie to nazywa sciana.gif
skowron-line
Cytat(sniver @ 7.10.2010, 12:31:27 ) *
aha!
czyli już wiem o co to chodzi - a z ciekawości wpadłem na ten post. Z tego co widzę to praktykuje to od X czasu i nawet nie wiedziałem że tak sie to nazywa sciana.gif

Możesz czuć się ojcem tego wzorca smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.