Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do współdzielenia kalendarza i notatek
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
IceManSpy
Witam

Poszukują jakiegoś programu, który ma służyć do współdzielenia się kalendarzem i notatkami. Chciałbym, aby to nie było coś od google (wiem, że można założyć wspólne konto mailowe, ale jakby się dało tego uniknąć to by było fajnie). Kiedyś bawiłem się programem evernote, ale jest on za ciężki (w ogóle kalendarza nie miał) i zbyt zasobożerny.
Moje wymagania się takie:
- udostępnianie kalendarza
- udostępnianie notatek

Dodatkowe opcje (fajnie jakby były, ale nie muszą być):
- działanie w trayu
- coś a'la lista TO DO (nie musi być, bo mogę to rozwiązać poprzez notatki)
- udostępnianie wybranych notatek i kalendarza wybranym osobom (grupom czy jakimś profilom)

Istnieje w ogóle jakiś taki program? tongue.gif
erix
Cytat
Poszukują jakiegoś programu, który ma służyć do współdzielenia się kalendarzem i notatkami. Chciałbym, aby to nie było coś od google (wiem, że można założyć wspólne konto mailowe, ale jakby się dało tego uniknąć to by było fajnie). Kiedyś bawiłem się programem evernote, ale jest on za ciężki (w ogóle kalendarza nie miał) i zbyt zasobożerny.
Moje wymagania się takie:
- udostępnianie kalendarza
- udostępnianie notatek

Ekhm, może mieć przecież każdy swoje konto w Google...

Cytat
Dodatkowe opcje (fajnie jakby były, ale nie muszą być):
- działanie w trayu
- coś a'la lista TO DO (nie musi być, bo mogę to rozwiązać poprzez notatki)
- udostępnianie wybranych notatek i kalendarza wybranym osobom (grupom czy jakimś profilom)

Istnieje w ogóle jakiś taki program?

Jedyny mi znany, to Microsoft Outlook + SharePoint Server. tongue.gif
IceManSpy
Ale jednak wolałbym program, dlatego, że nie korzystam z przeglądarki jak odbieram pocztę. A office'a nie mam zainstalowanego i nie będę do tego celu go instalował.
batman
Windows Live.
Kalendarz, poczta, notatki (pakiet Office w przeglądarce), komunikator, a do tego wszystkiego aplikacje desktopowe. Co najciekawsze, każdy może mieć swoje konto i inne prawa dostępu.

Jeśli chcesz współdzielić pocztę między kilkoma kontami, to nie znajdziesz darmowego rozwiązania.
IceManSpy
A jeszcze coś innego? tongue.gif Może być nawet trial w celu testu.
erix
Wymagasz aplikacji biznesowej, to cóż - na darmówki nie ma co bardzo liczyć. Nawet do zastosowań domowych ciężko jest znaleźć dobry program z choć przyzwoitym PIM-em (a już na pewno nie darmowy; np. Thunderbird jest w tym miejscu jedną wielką pomyłką).

Cytat
Ale jednak wolałbym program, dlatego, że nie korzystam z przeglądarki jak odbieram pocztę.

No i...? To problem?

Jeszcze z takich mi znanych, desktopowych, to Lotus Notes/Domino.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.