Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wywołanie skryptu przed zuploadowaniem pliku(zabezpieczenie)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Zdunek
Witam

Zastanawiam się w jaki sposób mogę zrobić zabezpieczenie polegające na wywołaniu skryptu(dodanie info do bazy danych o adresie ip oraz dacie) przed całkowitym zuploadowaniem się pliku. Chodzi tu o fakt że użytkownik może "zdalnie" wysłać plik, nie używając strony. Logi chcę zrobić po to żeby filtrować użytkowników którzy np. chcą wysłać 1000 plików których wysyłanie się nie zakończy(powiedzmy ze prosty atak na stronę).
Czy w ogóle da się coś takiego zrobić?

Podbijam

Jeszcze dodaję informacje że wszystko działa na nginx i mogę doinstalowywać oprogramowanie więc jakieś bardziej zaawansowane rozwiązania nie byłyby problemem smile.gif

Pozdrawiam
Zdunek
lDoran
Coś kiedyś czytałem, że flash ma własne cookie, rozpoznaj sobie ten temat i wprowadź w życie smile.gif
kiler129
Zrób osobny vhost na nginxie dla uploadu (np. up.domena.tld) i loguj wszytkie zapytania post smile.gif
Najprostrza metoda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.