Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wiadomości z WP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mout
Witajcie koledzy.

Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość smile.gif

Myślę nad stworzeniem stronki, na której byłyby wiadomości z WP. Wiem, że można to zrobić metodą kopiuj/wklej z dopiskiem, że zaczerpnięto z WP jednak codzienne aktualizowanie newsów byłoby utrapieniem.

Chciałbym to zautomatyzować tak, że wiadomości pobierane byłyby ze strony automatycznie jak się tylko pojawią.

Nie wiem tylko jakby to ugryźć. Może bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzieli by co i jak? Chodzi mi o schemat działania a nie gotowca smile.gif

Pozdrawiam.
Mephistofeles
Wykorzystaj RSS.
Mout
Ściągnę dzięki temu cała wiadomość czy jedynie tytuł i kawałek wiadomości? Sorry za lamerskie pytanie ale nie miałem jeszcze z rss'em do czynienia smile.gif
Mephistofeles
Zobacz źródło. Takie coś dostaniesz.
Mout
Dzięki za szybką reakcję. Hmm... a żeby wyświetlić całą wiadomość u siebie na stronie jest możliwość? Ja wiem, że można pomyśleć "po co mu to jak ma wp" smile.gif Ale mam pewną koncepcję i głowie się jak to zrobić... Na początek może to co zaproponowałeś wystarczy... pytanie na jak długo smile.gif
daros17
Wyświetli Ci się jedynie to co jest w kanale RSS. Nie spotkałem się jeszcze aby na stronach z RSS wyświetlał się cały tekst.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.