gizmoo3
23.11.2010, 15:13:59
Poszukuje kogoś, kto byłby w stanie wykonac kod dla powstajacego startupu.
Najpierw trochę o wymaganiach
Szukam kogoś z biegła znajomością PHP + MySql - mile widziane używanie kohany, konieczne jquery, ajax,
mile widziana też znajomość silnika wyszukiwania sphinx (lub inny do prostego wyszukiwania tekstowego)
Aplikacja musi byc przygotowana pod duzą wydajność - teoretycznie nawet 200k wpisów do bazy dziennie + wyszukiwanie w nich więc preferowane osoby mające doświadczenie w optymalizacji pod kątem wydajności. (doświadczenie z silnikami wyszukiwawczymi niż tylko wbudowane narzędzia mysql ?)
Preferowane osoby mające możliwość wystawienia faktury VAT.
Opis swojego doświadczenia i portfolio proszę o przesłanie na maila: biuro<at> duarte.pl
- wybranym osobom prześlę specyfikację + makiety funkcjonalne do wyceny
Duarte
u. Zawiszy 16A/91
01-167 Warszawa
NIP: 966-174-99-46
wookieb
23.11.2010, 15:25:23
Żeby pomóc przyszłym programistą w realizacji zadania oraz spojrzeć na kwestię od strony technicznej zapytam.
Czy jesteście gotowi finansowo na zatrudnienie osób odpowiedzialnych za konserwację systemu, programistów, i administratorów którzy będą ciągle nadzorować stań maszyn oraz kodu.
Oraz czy jesteście świadomi, że przy przewidywanym obciążeniu 200k wpisów na dzień (= 6 mln na miesiąc) koszt maszyn będzie rósł i wymagana jest wykwalifikowana kadra do zarządzania takim ruchem?
gizmoo3
23.11.2010, 15:56:52
@wookieb
dzieki za uwagi - jesli poziom ruchu osiągnie taka wartość, oczywiście jesteśmy gotowi do zatrudnienia takich osób.
W ogłoszeniu wyraziłem się niezbyt precyzyjnie - chciałem pokazać zleceniodawcom, konieczność ogarniania tematów wydajności. Dotyczy to głownie wyszukiwania wśród danych w bazie i filtrowania ich w locie i tego na razie się trzymajmy.
Projekt jest startupem, wspomnianie obciażenie nie pojawi się szybko o ile wogóle - to raczej chęć zwrócenia uwagi na problem wydajności, joinów, etc.
Niestety - z doswiadczeń własnych wiem, że u wielu podwykonawców dbałośc o wydajność nie lezy delikatnie mowiąc wysoko w hierarchii ważności stąd taki trochę "straszak" zwracający na ten problem uwagę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.