Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wirus !!!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
mam win 98, i wirusa, ktury po uruchomieniu kompa, zamiast pulpity laduje taki bualu ekran, z niapisem pulpit actiwe deskop (jakos tak), antivirusem nie chce sie to usunac, wie ktos, czy sa jakies latki, lub co trzeba zrobic zeby sie go pozbyc, na google nic nie znalazlem
PMadej
jak norton tego nie usuwa a podejrzewam ze z niego korzystasz to sproboj skaner online mks'u
http://skaner.mks.com.pl jak nie pomoze to zostaje ci tylko Panda i ew format smile.gif
invx
a nie mozna czegos usunac, jakiegos pliku, klucza z rejestru questionmark.gif
PMadej
Cytat
a nie mozna czegos usunac, jakiegos pliku, klucza z rejestru questionmark.gif

a co ja wrozka jestem? przeskanuj dysk i powiedz co za badziewie masz ... i najlepiej wylacz aktywny pulpit.
invx
nie moge przeskanowac, bo mam XP smile.gif, a to jest nie do konca na moim kompie
PMadej
Cytat
nie moge przeskanowac, bo mam XP smile.gif, a to jest nie do konca na moim kompie

czlowieku skaner online mks'u dziala na XP ... a jak ktos sie boi o kompa to juz nie moj problem ... podalem mozliwe rozwiazanie ... nie pasuje nie stosuj
invx
Cytat
czlowieku skaner online mks'u dziala na XP ... a jak ktos sie boi o kompa to juz nie moj problem ... podalem mozliwe rozwiazanie ... nie pasuje nie stosuj

ja mam XP na swoim kompie, i nie mam tego wirusa !, bo on tylko atakuje 95 i 98. a zainfekowany komp jest nie muj i teraz nie mam dostepu do niego, ale jak mowilem antivir go nie usuwa, on sie VBS.redolf nazywa. Wiem ze mozna usunac z formatem, ale ja nie moge formata zrobic.
Seth
Proponuje zainstalwaoc MKSa, albo Kasperskyego (IMO najlepszy antywirus winksmiley.jpg) i wtedy bedzie mozna usunac wirusa.
SonGoace
Nie męcząc sie pozbądź sie 2 wirusów na raz wprowadzając w dosie komende "format c:" - u mnie to zawsze działa...
hwao
Zanim zajdziesz ten klucz to minie z 100 lat tego praktycznie nie da sie zrobic proponuje nagrac kopje zapasowa rejestru
Seth
Cytat
Nie męcząc sie pozbądź sie 2 wirusów na raz wprowadzając w dosie komende "format c:" - u mnie to zawsze działa...
co_jest.gif
scanner
Cytat
Kasperskyego (IMO najlepszy antywirus winksmiley.jpg)
Panda Platinum forever smile.gif
Kasperski jak zaczyna skanować to mi w robocie na pIII 500 zajmuje 120% czasu procesora tongue.gif
FiDO
Nieprawda, najlepszy antywir to uzytkownik swiadomy zagrozen i rozsadny.
Uzywam tego antywira od wielu lat i nie stwierdzilem nic jeszcze u siebie, nie musze pamietac o update'ach baz, nie zabiera mi czasu procesora, ani ramu... same zalety smile.gif
invx
Cytat
Zanim zajdziesz ten klucz to minie z 100 lat tego praktycznie nie da sie zrobic proponuje nagrac kopje zapasowa rejestru

czyli mam na zdrowym systemie wykonac kopie rejestru i pote, wgrac do zarazonego kompa questionmark.gif i ma pomuc, a programy, kture sa tam zainstalowane ...
kszychu
Cytat
czyli mam na zdrowym systemie wykonac kopie rejestru i pote, wgrac do zarazonego kompa questionmark.gif i ma pomuc, a programy, kture sa tam zainstalowane ...

Jasne..... a skąd niby weźniesz IDENTYCZNY zdrowy system z IDENTYCZNYM rejestrem?
Moja rada: backup danych, format, reinstalacja. I nie ma, że się nie da, musi się dać! No i polecam instalacje programu antywirusowego. Ważniejsze jednak od tego jaki to program, jest to, by miał aktualne i regularnie aktualizowane bazy wirusów.
scanner
A prócz antywirusa obowiazkowo trzeba mieć aktywny firewall (Kerio, Panda, NIS, czy inny...) i to bardzo restrykcyjny.
invx
czyli jednak format nieunikniony... ale nie spotkalem sie jeszce z wiruesm ze zeby o wywalic trzeba format zastosowac sad.gif
hwao
Cytat
czyli jednak format nieunikniony... ale nie spotkalem sie jeszce z wiruesm ze zeby o wywalic trzeba format zastosowac sad.gif

start/uruchom/
wpisz
regedit
i szukaj sobie klucza jak znajdziesz formata nie musiszz robic
invx
tylko jakiego klucza questionmark.gif
kszychu
Cały czas, zmarnowany na szukanie innego rozwiązania mogłeś spożytkować na sformatowanie, ładne przeinstalowanie, wypicie browca i sen ;-)
A teraz musisz szukać klucza, na dodatek nie wiadomo jakiego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.