Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: umowa o dzieło - gwarancja i wsparcie techniczne
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zwierzołak
Witam,

Rozpoczynam współpracę z pewna firmą, która tworzy portal internetowy. Część prac przy tym portalu wykonam ja - podpisujemy ramową umowę o dzieło, a potem będę dostawał zamówienia na poszczególne fragmenty, po których wykonaniu będą mi płacić.

Zastanawiają mnie w tej umowie warunki gwarancji. Mianowicie jest zapis, że udzielam gwarancji na bezawaryjne działanie całości Dzieła na okres 1 roku. Trochę mnie to przeraziło, ale jak poszukałem ( http://forumprawne.org/prawo-cywilne/12774...gramowanie.html ) to wygląda na to, że tak czy siak miałbym obowiązek usunąć usterki wykryte w ciągu roku, także ten zapis chyba nic nie zmienia ?

Druga rzecz to zapis, że zobowiązuję się na wniosek zamawiającego do wsparcia technicznego dzieła przez okres 5 lat od daty odbioru. Co konkretnie oznacza wsparcie techniczne - odpowiadanie na wszelkie pytania techniczne, czy może jakieś poprawki też wchodzą w rachubę?

Macie jakieś doświadczenia z takimi zapisami w umowie? Dodam, że prowadzę działalność gospodarczą jeśli to miałoby mieć znaczenie.
vokiel
Co do drugiego pytania, wsparcie techniczne jest to swojego rodzaju obsługa po sprzedażowa - pomoc w eksploatacji programu. Może polegać na tłumaczeniu jak coś w programie zrobić, w jaki sposób skonstruowany jest przepływ informacji w programie, jakie procedury BI. Poza tym, zawiera się w tym usuwanie usterek uniemożliwiających poprawną pracę programu. Oczywiście nie oznacza to każdej zmiany, bo czasami bywa, że klient uważa, że bez dorobienia jakiejś funkcjonalności z programu nie da się korzystać - ale to tylko w jego odczuciu. Jeśli program działa zgodnie z umową i zawartymi w niej założeniami to takie poprawki/doróbki kwalifikują się jako dodatkowe rozszerzenia - oczywiście płatne.

Odnośnie odpłatności wsparcia technicznego to dobrze też zapisać, że nie jest ono darmowe. Wyceniasz np każde rozpoczęte 30 min wsparcia na jakąś stawkę i później się z tego rozliczacie.

Wsparcie ma duże znaczenie w programach, które zależą od jakiś innych przepisów. Przykładowo ostatnia zmiana stawek VAT.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.