Witam,
Rozpoczynam współpracę z pewna firmą, która tworzy portal internetowy. Część prac przy tym portalu wykonam ja - podpisujemy ramową umowę o dzieło, a potem będę dostawał zamówienia na poszczególne fragmenty, po których wykonaniu będą mi płacić.
Zastanawiają mnie w tej umowie warunki gwarancji. Mianowicie jest zapis, że udzielam gwarancji na bezawaryjne działanie całości Dzieła na okres 1 roku. Trochę mnie to przeraziło, ale jak poszukałem ( http://forumprawne.org/prawo-cywilne/12774...gramowanie.html ) to wygląda na to, że tak czy siak miałbym obowiązek usunąć usterki wykryte w ciągu roku, także ten zapis chyba nic nie zmienia ?
Druga rzecz to zapis, że zobowiązuję się na wniosek zamawiającego do wsparcia technicznego dzieła przez okres 5 lat od daty odbioru. Co konkretnie oznacza wsparcie techniczne - odpowiadanie na wszelkie pytania techniczne, czy może jakieś poprawki też wchodzą w rachubę?
Macie jakieś doświadczenia z takimi zapisami w umowie? Dodam, że prowadzę działalność gospodarczą jeśli to miałoby mieć znaczenie.