Zlecę napisanie skryptu, który ma działać tak:
1. Przypisuje do zmiennej jakiś tekst
2. Za pomocą np. preg_raplace skrypt zapisze mi ten tekst do drugiej zmiennej przepuszczając przez wzorzec.
Chodzi tutaj o to że mam zapisany w zmiennej tekst z bbcodami. np. "coś tam [QUOTE="ktos"]cytat [/QUOTE] coś tam [b]T[/b]"
Chce żeby tekst był zapisany do nowej zmiennej w ten sposób : "coś tam coś tam T"
Czyli funkcja ma usuwać z tekstu znaki bbcode łącznie z tym co jest w nich (ich zawartość). Wyjątkiem ma być tutaj bbcode taki jak pogrubienie, kursywa, podkreślenie. W wypadku tych 3 chce usuwać tylko znaki bbcode, a to co w środku tych bbocde ma zostawać w tekście. Ostatnia rzecz to usuwanie znaków przejścia do nowej linii i nadmiernych spacji w środku.
Następnie php ma obliczać ilość znaków znajdujących znajdujących się w nowej zmiennej po wykonaniu funkcji.
Zapisze to jeszcze w kodzie jak ma to działać mniej-więcej, żeby być dobrze zrozumianym

$tekst = 'coś tam [ quote="ktos"]cytat[/quote] coś tam [b ]T[/b]'; // po zastąpieniu tekst ma wyglądać tak // $tekst2 = 'coś tam coś tam T';
Głównie mam tutaj problem z tym wzorcem i wyrażeniami regularnymi, nie mam już siły. Wole zlecić. Czekam na oferty cenowe na pw