Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdalne informacje
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Krzychur
Witam!
Czy ktoś zna jakiś skrypt, lub serwer, dzięki któremu na witrynie widoczne są infomacje ze świata, albo np. z dziedziny komputerów i internetu?
invx
znam tylko mapke z pogoda smile.gif i niestety tylko Polski smile.gif ale to zawsze cos smile.gif
Szelcio
Wiem ze na 100% cos takiego oferuje witryna gazety wprost.

Adres: http://www.wprost.pl/plugin/
Krzychur
no niestety wprawdzie wprost ma jakieś informacje ale bardziej wolałbym coś w stylu

LINK DATA
CZĘŚĆ NEWSA

LINK DATA
CZĘŚĆ NEWSA

i najlepiej z jakiejś tematyki

Mam takie jedno pytanie, bo chce sie wyprowadzic z bledu bo kolega coś mi mówił. Czy to jest właśnie sytem newsów ^|^ czy system newsów to publikowanie nowości na stronie i umożliwienie komentowania tego?
scanner
Cytat
wolałbym coś w stylu (...)
(...)
i najlepiej z jakiejś tematyki
Zainstersuj się RSS'em i serwerami udostepniajacymi takie dane.
Cytat
Mam takie jedno pytanie, bo chce sie wyprowadzic z bledu bo kolega coś mi mówił.
rotfl
Cytat
Czy to jest właśnie sytem newsów ^|^ czy system newsów to publikowanie nowości na stronie i umożliwienie komentowania tego?
System newsow.. jak to pieknie brzmi prawda?
Nie, to co Ty chcesz zrobic, to co najwyzej zebranie informacji ze swiata.
Newsy czy tez Aktualnosci powinny raczej dotyczyc biarzacej witryny (chyba, ze to newsy ze swiata). A komentarze to juz dodatek...
spenalzo
Cytat
Mam takie jedno pytanie, bo chce sie wyprowadzic z bledu bo kolega coś mi mówił. Czy to jest właśnie sytem newsów ^|^

ja bym to nazwał "złodziej newsów" aaevil.gif
Krzychur
wyjdzmy z jeszcze jednoego bledu. nie chce znalexc czegos co publikuje to co mnie interesuje a ja to bede wrzucal do siebie, tylko jak np. na witrynie wprost co kolega wyzej napisal jest kod ktory pozwala na umieszczenie tego u siebie
scanner
Cytat
wyjdzmy z jeszcze jednoego bledu. nie chce znalexc czegos co publikuje to co mnie interesuje a ja to bede wrzucal do siebie, tylko jak np. na witrynie wprost co kolega wyzej napisal jest kod ktory pozwala na umieszczenie tego u siebie
Czy ktoś mi to może przetłumaczyć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.