Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowe serwery DNS
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Puciek
Pewnie tmat był poruszany masę razy, acz poruszę jeszcze raz gdyż wyszukiwarka nic nie dała.

Poszukuję serwisów oferujących darmowy hosting DNS, w trybie w miarę pilnym.

Jeżeli ktoś ma adres, niech pisze
scanner
Cytat
darmowy hosting DNS
E.... a o co chodzi?
Ace
moze zle zrozumialem, lecz
www.no-ip.com ?
kszychu
Jeśli chodzi ci o secondary-dns, to moge ci zrobic u siebie.
Puciek
Mam sobie serwer oraz domenę. Domena wymaga DNS (primary i secondary) a serwer nieoferuje. Chodzi o to by uzyskać adres dns który przekieruje na mój serwer. Kiedyś widziałem taki serwer ale to było dawno
kszychu
Cytat
Mam sobie serwer oraz domenę.

Jeśli masz serwer (ze stałym ip) to primary dns możesz postawić u siebie.

BTW. Jak Ty zarejestrowałeś domene nie mając dwóch dns'ów?..
Puciek
Domenę wykupiłem (z roztargnienia mylę słowa) a serwer niestety mam nie usiebie tylko zakupiony (bez reklamy). Więc czy ktoś byłby w stanie sprostać za free takim wymaganiom ?
stoprocent
Jest jeden hosting dns na www.dnspark.com jedyne ograniczenie to to ze konto jest wanze przez 40 lat tongue.gif , polecam sam z niego korzystam .
Puciek
Mam pytanie odnoście DNSparku, jak po załadowaniu dnsów w panelu mojej domeny, podpiąć konkretne IP/Adres ?
stoprocent
Wchodzisz w Configuration Menu - > DNS Hosting tam dajesz ADD domain nastepnie jak juz dodasz domene to wybierasz opcje Host Records i tam dodajesz ip dal odpowiednicha rekordow .
Pamietaj aby domene ktora dodajesz wpisac bez www
bo www wpisujesz dodpiero w tym Host recrods .
Zreszta powinienes sie rozeznac .
Powodzenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.