Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Budowniczy cyfrowego świata
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Krzychur
Witam!
Czy moglibyście w tym temacie wymienić imiona i nazwiska (ewentualnie ksywki) osób, które zasłynęły w dziedzinie komputerów i internetu? Chodzi mi o wszystko, przekroczenie barier technologicznych, konstruowanie nowych urządzeń, zastosowaniu tranzystorów/lamp elektronowych... Oczywiście proszę nie wymieniać tutaj hakerów ani krakerów.
kszychu
Jak dla mnie to Torvalds, może Ameryki to on nie odkrył, systemy unixowe były już wcześniej, ale to dobry człowiek ;-)
Krzychur
tak jakby mozna, to prosiłbym o napisanie malutkiego zdania w czym się przysłużył i podawanie konkretów
kszychu
Nie można smile.gif To legenda, a o legendach się nie pisze malutkich zdań tylko wzniosłe poemy na ich cześć.
ale może ten artykuł: http://krzychur.aplus.pl/index.php?ID=arti.../startunixlinux trochę Ci wyjaśni... laugh.gif
GrayHat
hmm mala lista:
1. GrayHat
2. Linus
3. uncle Bill
4. Kevin Mitnick
5. Team17 (WWP ROX!!)
Zepco
Cytat
hmm mala lista:
1. GrayHat
2. Linus
3. uncle Bill
4. Kevin Mitnick
5. Team17 (WWP ROX!!)

1. LOL
2. Owszem, przyczynił się do szerzenia OpenSource razem z Richardem Stallmanem. I w sumie Stallmanowi należy się słowo podziękowania.
3. Przyczynił się nie tylko do rozwoju pewnych gałęzi informatyki, ale też upadku wielu firm, które mogłyby wnieść coś jeszcze do tego świata.
4. Nie bardzo widzę jego rolę w procesie tworzenia cyfrowego świata.
5. Patrz pkt. 4.
invx
:arrow: Bill Geats
jak by nie patrzec oprogramowania jego firmy, uzywamy najczesciej i najwiecej, choc go niekturzy nie lubia, ja osobiscie nie mam nic do niego.
zalew
Cytat
@kevin mitnick
4. Nie bardzo widzę jego rolę w procesie tworzenia cyfrowego świata.

pokazal swiatu, ze ochrona informacji to cos wiecej niz postawienie firewalla.. nie tyczy sie to jedynie technologii cyfrowych, raczej szeroko pojetego bezpieczenstwa zasobow informacyjnych ze szkoleniem zasobow ludzkich wlacznie, ale jednak mozna to uznac za udzial..

bill gates jak najbardziej, lecz mysle, ze dzis trudno mowic tu o nazwiskach, w koncu nie wszystko dzis jest jak odkrycie eureki przez archimedesa, chyba mozna operowac swobodnie takze korporacjami..

ibm
microsoft
xerox
sun
apple
dell
oracle

ale czy autorowi topicu nie chodzi czasem o stricte hardware??
invx
ale trzeba pamietac, ze nir bylo by Microsoftu bez Billa Geatsa, Apple bez Stive'a Jobsa i Steva Wozniaka itd..
Chewolf
Cytat
ale trzeba pamietac, ze nir bylo by Microsoftu bez Billa Geatsa, Apple bez Stive'a Jobsa i Steva Wozniaka itd..

invx: Bill Gates a nie Bill Geats
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.