Hpsi
27.06.2011, 12:42:05
W sumie nie wiem gdzie to napisać temu piszę tutaj.
Ogólnie coś mnie w końcu tkneło i miałęm ochote zrobić test sobie na wortalu, próbuję się zalogować a tu nic. pisze mi ze złe dane podaje? A przecież to są te same dane co do forum wiec co jest grane?
wookieb
27.06.2011, 12:47:00
Przenoszę i mówię słynne "dziwne, u mnie działa".
Hpsi
27.06.2011, 12:51:06
wookieb , podejrzewam że u innych to działa, bo nikt nie zgłaszał problemów z tym. Tylko dlaczego u mnie to nie działa ? to jest dla mnie zagadka próbowałem kilka razy już się zalogować, aż w końcu zwątpiłem czy dobre dane podałem ... ale wpisalem te same dane na forum i odrazu bez problemowo się zalogowałem.
Dobra, sorry nie było tematu. Wzielem na innej przeglądarce i mi zadziało :/ nie wiem wtf , ale sorry za zaśmiecanie
--
a jednak nie: Zalogowało mnie bezpośrednio na
http://wortal.php.pl , natomiast jeśli przechodzę na
http://test.php.pl , wylogowuje mnie (to mnie nie ździwiło) natomiast jeśli próbuję się zalogować tam to nie mogę, za każdym razem wyskakuje mi ze błędne hasło
hwao
27.06.2011, 14:33:23
Hpsi+ na google Chrome najnowszy działa mi logowanie przez test.php.pl
Podaj jaka przeglądarka, jaki system i czy dziala teraz (być może bylo jakis czas "off")
Hpsi
27.06.2011, 14:47:57
System: Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Przeglądarki na których testowałem: FF 3.6.17 , najnowszy Chorme, oraz najnowsza Opera
Testowałem teraz także - nie działa. Na wortal nadal mogę bezproblemowo się zalogować - na test.php.pl - niestety nie.
Mogę spróbować w domu jak będe na windowsie, te same przeglądarki + ff4
hwao
27.06.2011, 15:05:22
Spróbuj na windowsie, jak by się udało daj znać.
Jeżeli się nie uda to ustaw sobie takie same hasło jeszcze raz na forum (korzystając z mechaniki forum) i sprawdź czy działa, jak nie to spróbuj z innym jakimś prostszym [a-z0-9] (takie którym będziesz mógł się podzielić to spróbuję u siebie, na PW mi wyślesz).
Nie wiem dokładnie jaki mechanizm filtrowania danych ma test.php.pl ale być może problem tworzy '+' w Twoim loginie, jeżeli tak to będzie trzeba to naprawić
Hpsi
27.06.2011, 15:07:50
Sprawdziłem w firmie, na innym komputerze właśnie, gdzie jest windows. na firefox , ie także nie chodzi. Wysłam zmienione hasło na pw.
hwao
27.06.2011, 16:07:39
Problem chyba rozwiązany na PW.
Jak by ktoś miał podobny problem niech piszę PW do mnie.
kristaps
3.02.2013, 21:39:27
Witam, nie będę zakładał specjalnie nowego tematu. Tylko ja jestem Tyczką11?

Wygląda na to, że Pan/i kreator wortalu php.pl nie umie obsługiwać się z Cache

.
Przydałoby się w ogóle wywalić te konta z wortalu i połączyć je z tymi na forum. PHP.PL to chyba jedyny serwis gdzie takiej integracji nie ma, a to dość słabo jak na forum o (programistach) PHP
ShadowD
4.02.2013, 20:01:22
Eeee jak to nie ma? Ja mam tam konto a nigdy go nie zakładałem!
Ps. widzę rejestracja na php.pl kieruje do forum, więc integracja jest tylko jakaś lewa strasznie bo kiedyś też miałem z tym problem i okazało się że hasło było inne czy coś takiego, nie pamiętam. ;P
ale ja nie mam! ;( bo skrypt nie uwzględnia mojego przedziału znaków... już nie wspominając o sesjach.
ShadowD
4.02.2013, 21:09:38
Napisz do Admina (kiedyś z Cyśaczkiem szło takie sprawy załatwić) od ręki mi kiedyś pomogli właśnie z kontem do portalu. ;-)
wujek2009
11.02.2013, 20:02:25
W ogóle na tym wortalu coś się dzieje? Żadnych świeżych artykułów, cały czas to samo wisi na głównej.
Poza tym jak długo tutaj święta trwają? ;-)
ShadowD
12.02.2013, 20:10:21
Jak jeszcze działała planeta portal był bardzo wartościowy, a teraz to już nie koniecznie. ;-(
O świętach jest już mowa w innym wątku.
hwao
29.05.2013, 08:35:25
Cytat(pyro @ 3.02.2013, 22:46:17 )

Wygląda na to, że Pan/i kreator wortalu php.pl nie umie obsługiwać się z Cache

.
Tak problem nie jest z sesja tylko cache.
Cytat(!*! @ 4.02.2013, 21:03:43 )

ale ja nie mam! ;( bo skrypt nie uwzględnia mojego przedziału znaków... już nie wspominając o sesjach.
Niestety, ale działa tylko z 'emailowymi'
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.