Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zagadka
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sztosz
Mam miejsce na serwerze, subdomene. Testuję tam różne rzeczy.
Nikomu nie dawałem adresu tej strony.

Przed chwila sprawdzałem dla zabawy statystyki korzystajac z narzedzi wbudowanych w C-Panel.

Urzywam opery i miarzdząca wiekszosc "przeglądnięc"(klientów) to opera, jest kilka googlebota (to mnie nie dziwi, po to on przecierz jest) ale byłe tez kilka z różnych mozzili, jedna na winnt 5.1, druga na win 95.

Skąd to się wzieło?questionmark.gif
Jojo
Proste. Jak wszedł bot, to znaczy, że stronę zindeksował czyli jej adres jest dostępny w wyszukiwarce.
Może ktoś zabłądził w Googlach i trafił do Ciebie smile.gif
scanner
Cytat(sztosz @ 2004-06-17 13:01:22)
Skąd to się wzieło?questionmark.gif

MOże administrator serwera kontroluje zawartość?
sztosz
@Jojo: Może ale wątpie, brak słów kluczowych w kodzie.
@scanner:Ale na stronie index jest tylko link do php.pl i napis ze strona w budowie, a reszta jest w podfolderach o dziwnych nazwach a te inne strony też były obejrzne. Poza tym Serwer jest płatny i zezwała na każde gó**o.
scanner
a cPanel nie pokazuje czasem IP z których były połączenia?
jełsi tak, to sprawdz te IP.
sztosz
Ale ja nie bardzo wiem jak je sprawdzic sad.gif
Jakbyś mógł mi pomuc i podać jakiś sposób, proszę.
UPDATE
Sprawdziłem no i pokazuje nawet demene: avo222.neoplus.adsl.tpnet.pl ale tam jest napisane ze site is under construction. O co chodzi?
spenalzo
Ja wczoraj zainstalowałem u siebie IPB2 na próbe, i podałem linka na ircu php.pl - patrze a tam google bot zasuwa po podstronach, 5 minut po instalacji ohmy.gif
Dawid Pytel
Cytat
@Jojo: Może ale wątpie, brak słów kluczowych w kodzie.

Google do indeksacji nie używa słów kluczowych ani Meta Description.
Chewolf
Właśnie , np. zrobiłem małą stronkę mojego shouta. Nie umiescilem na niej zadnych meta tagów, tylko w title napisałem Shoutbox. Na próbę wpisałem se w googlach (Szukaj na stronach kategorii: Polski) hasło 'shoutbox' patrze a tam link do mojej strony blink.gif
sztosz
Już wszystko jasne, google jest świetny, jak widać NAJ NAJ lepszy smile.gif RILI (realy),
nie dość że po pięciu minutach juz stronka jest dodana do katalogu to jeżeli nie masz na to ochoty to w katalogu root (teojego miejsca na strone[serwer,subdomena,localhost podłączony do sieci,]) robisz plik robots.txt i tam wpisujesz czy googlebot albo inne roboty mają dołączać do kotalogów itp (oczywiscie nie wszystkie roboty to respektują). Więcej o googlebocie: http://google.com/bot.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.