Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][CSS][PHP]Modyfikacja skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bruksela
Proszę o pomoc w edycji gotowego skryptu. Wyświetla mi się informacja "Ta witryna wymaga innego klucza interfejsu API Map Google. Nowy klucz można wygenerować pod adresem http://code.google.com/apis/maps/signup.html". Zgodnie z instrukcją w ustawieniach wpisuję poprawny API kod Google z tym że pod adresem www.wynajem.info a już inne strony poza domeną są kierowane na adres www.stancja.hostowo.eu i znów pojawia się ten komunikat z błędem. Co mogę zrobić ?
CuteOne
"Dorobić sobie drugi klucz" ... ?
Bruksela
Musiałbym dorobić do każdej podstrony. Klucz wyrabia się pod jeden adres, ja wyrobiłem pod domenę a nie pod nazwę serwera. Zmieniłem adres na stancja.hostowo.eu i teraz działa, ale nie pod domeną wynajme.info. Pod domeną nie dział również mapa graficzna. Dlaczego domena wpływa na poprawność funkcjonowania ?
CuteOne
Jeżeli dobrze rozumiem to - domena to nie subdomena(stancja) wyrób dla hostowo.eu i powinno śmigać
Bruksela
Dobrze, ale ja mam domenę www.wynajme.info jako stronę główną.
CuteOne
Naprawdę nie wiem o co ci chodzi smile.gif napisz to jeszcze raz tylko tym razem ze szczegółami co i gdzie nie działa
Bruksela
Zapraszam na stronę www.wynajme.info gdzie przywita Ciebie informacja o złym kluczu Google, następnie klikając w zieloną mapę po lewej stronie nic się nie dzieje. Gdy klikniesz w menu "ogłoszenia wg. województw" np. podkarpackie - przeniesiesz się we właściwą zakładkę, już nie wyświetli się żadna informacja o złym kluczu a mapa będzie działać. Zauważ że jesteś teraz pod adresem www.stancja.hostowo.eu.
lobopol