Mam problem z wywołaniem procedury z parametrem z bazy MSSQL. Procedura nazywa się Raport a jej parametr wejściowy to @var1 o typie char(10).
Kod wygląda następująco:
$conn = mssql_connect('', '', ''); mssql_select_db(''); // Create a new stored prodecure $stmt = mssql_init('Raport', $conn); // Bind the field names $zmienna = '1'; //przykładowy parametr //mssql_bind($stmt, '@var1', $zmienna, SQLCHAR, false, false, 10); mssql_bind($stmt, '@var1', $zmienna, SQLCHAR); // Execute $res = mssql_execute($stmt);
dalej chcę użyć funkcji mssql_fetch_assoc() jednakże przy mssql_execute napotykam następujący komunikat:
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: stored procedure execution failed in..
Czym to może być spowodowane?
Chciałbym nadmienić, że procedura jest skonstruowana poprawnie - jest ona używana przez inną aplikację bez problemów. Wniosek z tego taki, że to ja robię coś źle.. będę wdzięczny za rychłą pomoc.
podbijam temat. Żeby było ciekawiej to testowana kilka miesięcy temu procedura bez parametru na tym samym serwerze w cronie działa bez problemu, natomiast przy wywołaniu z poziomu www jest identyczny problem. Restart serwera nie pomógł..