Byliśmy w Euro, Media Markt i w Vobisie. Nigdzie takiego nie namierzyliśmy. Jedyne co można było to porównać 10" vs 11". Na tyle na ile można było poklikać 10" nie wyglądała na męczącą. Dziś jednak przeczytałem sporo opinii, że 11" jest wygodniejsza (fakt: 1024 vs 1366 to jednak jest różnica) i stąd moja wątpliwość. Na jutro mamy mieć sprowadzonego tego Lenovo i na żywo go zobaczymy.
Najdziwniejsze jest to, że w Vobisie i w Euro odradzano nam netbooka w takiej konfiguracji (procesor + pamięć + Win 7). W Vobisie jeszcze rozumiem bo mieli mocniejsze (i droższe) na stanie więc pewnie chcieli wcisnąć coś innego, ale w Euro gościu wprost powiedział, że korzystanie z takiego sprzętu będzie nieprzyjemne, a w ofercie nie mają nic lepszego więc lepiej poszukać gdzie indziej. Nie wiem, większość netbooków ma pamięć 1GB i jakoś działają. Wypytaliśmy szwagra: on ma procesor bodajże intela 450 + 1GB pamięci i twierdzi, że korzysta mu się z niego zupełnie normalnie. W tym Lenovo jest mocniejszy procesor i 2GB pamięci więc jest "zapas".
Finalnie i tak pewnie zdecydujemy się na tego Lenovo, chyba że ktoś rzuci inną propozycją (byle nie Acer). Myślę, że mamy nieźle przekopane Allegro + sklepy internetowe, ale zawsze jest to "ale".
// Edit:
Wczoraj udało nam się namierzyć i kupić niespełna 2-miesięcznego Asusa za... 480 zł
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/...k053s-w7s.bhtml