nie wiem, czy dobrze wybrałam miejsce, w którym zaczepiam ten wątek...ale "Opinie, ogłoszenia, pytania" wydały mi się najwłaściwsze. Nie jestem programistą, jestem po prostu właścicielką strony, której pewna firma zaproponowała "EasyCMS 1.4" jako system zarządzania treścią.
Mam straszną ochotę napisać teraz jaka to firma, aby wystawić jej bardzo niepochlebną opinię za nieterminową pracę oraz totalny brak profesjonalizmu zarówno w podejściu do zlecenia jak i do klienta. Strona miała być zrobiona w miesiąc. Termin i cena ustalona przez wykonawcę...nawet się nie targowałam...na moje życzenie spisaliśmy umowę...niestety bez kary za przeciąganie terminów i niekończące się poprawki. Minął rok i strona jeszcze nie zobaczyła światła dziennego. Okazało się, że było "więcej pracy" niż przewidywano, że niektórych rzeczy "nie da" się zrobić inaczej (np. mam 3 wersje językowe i dla każdej wersji wszystko muszę wprowadzać osobno) ...a już zabiło mnie gdy nie mogłam znaleźć miejsca edycji pewnej części strony, gdzie były zdjęcia i tekst i usłyszałam, że nie ustalaliśmy, że wszystko ma być edytowalne. Strona dotyczy pensjonatu

DLATEGO:
PILNIE potrzebuję pomocy, żeby jak najszybciej włączyć moją stronę.
Szukam kogoś kto uczciwie podejdzie do sprawy i powie mi w jakim stanie jest teraz moja strona i cały ten cms. Kogoś, kto zna ten system i nie będzie na mnie eksperymentował. Kto zrobi konieczne poprawki i w przyszłości przyjmie ode mnie zlecenie, gdy będę chciała dodać jakiś nowy element do strony.
Podczas utarczek z firmą/ wykonawcą mojego zlecenia wymogłam na jej właścicielu aneks do umowy, że w przypadku gdy nie będzie wywiązywał się z terminów zleceń przy stronie przejmuję licencję na ten cms.
Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź, co myślicie o tej sprawie.
Pozdrawiam.