Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kierunek: Programista aplikacji internetowych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
filipsiu
Witajcie!
Na wstępnie powiem że nie mam żadnego problemu z PHP a nie wiedziałem gdzie ten temat dać a raczej tyczy się mocno PHP.

Jako że kończę gimbaze (hura! biggrin.gif), muszę dalej wybrać kierunek. Porozglądałem się gdzieniegdzie i mam zamiar się wybrać do technikum inf. potem na profil programista apl. int.

I tutaj do doświadczonych, czy warto wybrać ten kierunek, ciężko o pracę ?
Jak to wygląda, od razu dodam że nie chodzi mi o samo PHP a o HTML/CSS/AJAX?/PHP itd.

Z góry dzięki za każdą wypowiedź.
IceManSpy
A czy tak ciężko jest przeglądnąć wcześniejsze tematy i aktualne oferty pracy? Wybór kierunku to nie wszystko, trzeba samemu się kształcić po godzinach żeby być lepszym i lepszym.
filipsiu
@up, nie mogłem znaleźć. Wiem, że po samym technikum gówno mam sam teraz ciężko pracuje nad językami ;>

A pytam się o pracę bo chcę wiedzieć nie od strony "ofert" tylko jak wygląda taka praca czy ciężko idzie, czy trzeba noce zarywać itd...
Spawnm
Wszystko zależy od firmy.
IceManSpy
Pytałeś czy ciężko o pracę, a nie czy ciężko się pracuje smile.gif Zawsze się ciężko pracuje wink.gif Większość prac jest biurowa, więc pracujesz "od do", ale czasem jest tak, że nie rozwiążesz problemu i będzie się ciągnął za Tobą po nocach wink.gif
A jeśli chodzi o tematy, to szukaj "jaki kierunek studiów mam wybrać". Nie ważne, że chodzi o studia - sens ten sam.
sunpietro
Chcesz mieć poważną pracę? To naucz się angielskiego i zacznij się pasjonować tworzeniem stron WWW, a nie będziesz narzekał. Polecam się przyjrzeć JavaScriptowi z każdej strony (dosłownie).
kokers
studia to jest pic na wodę fotomontaż jeśli robisz je tylko po papierek. Jakakolwiek wiedza idzie z doświadczeniem. Wiadomo, czasem pomogą nakierować, ale nic nie zastąpi nauki poprzez metodę prób i błędów. A jeśli chodzi o pracę, to jeśli jesteś dobry, to pracę zawsze znajdziesz.
semafor1985
Jeżeli lubisz to robic, nie sprawia ci to większych trudności. Wierzysz ,że jesteś w stanie cały czas porzerzac swą wiedze (także o inne języki)
to śmiało możesz wybrac ten kierunek. Na dzień dzisiejszy pracy jest troche w tych zawodach ale jak będzie wyglądac sytuacja za kilka lat? tego nikt nie wie.
Jedno jest pewne: lepiej inf. niż marketing i zarządzanie smile.gif
lordnitos
Znam parę osób, która nie pokończyła studiów, czy też kierunków informatycznych a są na prawdę dobrymi programistami-samoukami smile.gif
cepa
Studia nie zrobia z ciebie programisty, ale moga pomoc stac sie dobrym programista, nie znajdziesz kierunku "programista aplikacji internetowych" bo wiedza i technologie w tej dziedzinie zmieniaja sie z dnia na dzien, tak wiec zanim skonczysz takie studia twoja wiedza bedzie dawno nieaktualna. Chcesz byc programista to programuj, po prostu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.