Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co dalej?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
olszam
Jestem w trakcie pisania CMS ale nie zostało tam aż tak dużo do skończenia tj. skrzyneczka do wysyłania wiadomości i odbierania, panel admina(połowa zrobiona), panel użytkownika(prawie skończony, Banowanie(hmmmm zobaczy się) i coś tam jeszcze co mi wpadnie do głowy to napiszę. Piszę go strukturalnie, obiektowo też mogłem bo to nie problem ale zachciało mi się strukturalnie bo fajnie się tak klepie biggrin.gif. Jestem zadowolony z tego co mi tam wyszło choć wiem że znajdą się tacy co by chcieli to obiektowo by było napisane i napisze ale to kiedy indziej. Zastanawiałem się co dalej robić? Myślałem by po napisaniu CMS zabrać się za naukę jakiegoś Frameworka Symfony, Zend lub Yii, rozwinąć się jakoś w JS+AJAX+jQuery i jakieś podstawy ogarnąć z programowania JAVA by w miarę napisać jakiś program i nie być do tyłu, bo niestety trafi mi się to na KULu w Lublinie. Też myślałem nad nauką pisania jakiś apek do androida bo widziałem taki pakiet PhoneGap który umożliwia pisanie w HTML,JS apek na androida więc trochę łatwiej byłoby mi coś napisać jakieś pierwsze aplikacje a później coś może lepszego wykombinować.
d3ut3r
Nie będę oceniał słuszności pisania strukturalnego bo o tym wątków już była masa, generalnie jeżeli chcesz dalej się rozwijać w PHP i znasz go dobrze plus masz wiedzę na temat programowania obiektowego i znasz choćby podstawy najpopularniejszych wzorców to wybierz jakiś framework do nauki. Jeżeli chcesz zrezygnować z PHP to wybierz inny język ...

Generalnie raczej nikt Ci nie odpowie teraz siadaj i ucz się symfony2 rób to co chcesz smile.gif
usb2.0
na KUL'u kolego - doświadczenia Ci powiem, ze Ci się to nie przyda na początku, za to przyda Ci się znajomość c/c++ i w sporo matmy / algebra
olszam
Chciałem iść na Politechnikę Lubelską ale cholera tam inżyniera trzeba mieć UMCS nie pasi bo tam żaden profil mi nie pasuje chodzi mi o magistra(wiem stary chłop jestem i dopiero teraz tak w tym siedzie biggrin.gif). Magisterkę chcę zrobić tylko by papier mieć a z programowaniem to wolę sam się uczyć i tak niestety muszę mieć magistra bo Starzy wymagają. Poszedłbym na inną uczelnie w innym mieście gdzieś gdzie jest jakiś kierunek związany z aplikacjami internetowymi ale nie mogę bo ze starszymi jest problem, oni myślą że ja nie dam rady studiować dalej niż lublin robią ze mnie nie wiadomo co, oni żyją jeszcze takim życiem gdzie bez magistra pracy ja nie dostanę.
usb2.0
aplikacji internetowych na KUL'u dużo nie uświadczysz, za to w późniejszych latach studiów można specki brać teraz chyba. No i ja np. miałem seminarium z Panem Gajdą, które wspominam bardzo dobrze.
olszam
To może tam złoże bo ja magistra tylko muszę zrobić, licencjat mam już, albo uniwerek w Białymstoku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.