Jestem w trakcie pisania CMS ale nie zostało tam aż tak dużo do skończenia tj. skrzyneczka do wysyłania wiadomości i odbierania, panel admina(połowa zrobiona), panel użytkownika(prawie skończony, Banowanie(hmmmm zobaczy się) i coś tam jeszcze co mi wpadnie do głowy to napiszę. Piszę go strukturalnie, obiektowo też mogłem bo to nie problem ale zachciało mi się strukturalnie bo fajnie się tak klepie

. Jestem zadowolony z tego co mi tam wyszło choć wiem że znajdą się tacy co by chcieli to obiektowo by było napisane i napisze ale to kiedy indziej. Zastanawiałem się co dalej robić? Myślałem by po napisaniu CMS zabrać się za naukę jakiegoś Frameworka Symfony, Zend lub Yii, rozwinąć się jakoś w JS+AJAX+jQuery i jakieś podstawy ogarnąć z programowania JAVA by w miarę napisać jakiś program i nie być do tyłu, bo niestety trafi mi się to na KULu w Lublinie. Też myślałem nad nauką pisania jakiś apek do androida bo widziałem taki pakiet PhoneGap który umożliwia pisanie w HTML,JS apek na androida więc trochę łatwiej byłoby mi coś napisać jakieś pierwsze aplikacje a później coś może lepszego wykombinować.