Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kiedy zabrac sie za nauke frameworka
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tab
witam, tak wiec mam dwa pytania. po pierwsze w jakim stopniu zaawansowania powinno sie byc zeby zaczac sie brac za nauke jakiekolwiek w ogole frameworka php? w oop znam podstawy tj. klasy,obiekty,statyczne,magiczne,dziedziczenie,interfejsy napisalem tez w oopie prosty system autoryzacji. wiem ze to malo, ale nei wiem skad moglbym sie czegos wiecej dowiedziec, bo przelecialem jzu wszystkie kursy w internecie. tak wiec uznalem ze najlepiej zobaczyc oop w pratktyce.
drugie pytanie jezeli juz sie zdecyduje na framework to jaki polecacie? wiem ze były juz o tym tematy, ale w wiekszosci kazdy walil nazwe frameowrka bez argumentow i ciagle nie wiem jaki bylby dla mnie najlepszy. w gre wchodza ZF,Symfony,Kohana,Code Igniter. Chcialbym aby framework byl prosty i szybki, ale jednoczesnie nie robil za mnie wszystkiego. tzn. lubie sam miec nad wszystkim kontrole, chcialbym zeby framework tylko pomagal mi szybciej pisac kod poprzed unikanie powtarzania podobnych czynnosci (czyli tym do czego frameworki sa stworzone wlasciwie). chcialbym rowniez aby byl w tez w miare latwy i szybki do opanowania. ponadto wazne by mial rozbudowana dokumentacje. tak wiec czy brac sie juz za nauke frameworka i jesli tak to ktory wybrac?
Crozin
Każdy się nada; możesz śmiało brać się za naukę.
ShadowD
Na forum jest już wątek ~ "jaki framework", poczytaj. ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.