Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: iPad 2
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Nakhi
Witam.

Mam problem, a mianowicie nie wiem czy opłaca mi się kupić iPada 2 z klawiaturą fizyczną.
Do czego będę go używał?
- Programowanie w PHP na WEBFTP;
- Dodawanie i edytacja rekordów w PHPmyadmin;
- Facebook;
- Youtube;

To chyba wszystko.
Prosił bym o pomoc.
skowron-line
Osobiście brał bym coś z androidem. Ipad jednak skupia się wokól sprzętu jednego producenta.
sowiq
@Nakhi, abstrachując od wyboru konkretnego urządzenia - jeśli zamierzasz na nim programować lub raz na jakiś czas wyedytować coś w PMA, to zdecydowanie polecam zakup fizycznej klawiatury. Pisanie na tej ekranowej jest trochę mało wygodne, a jak dochodzą do tego znaczki typu ${};()=, to będziesz głośno przeklinał smile.gif

Ja ze swojej strony polecam urządzenie z Adroidem na pokładzie - http://pl.asus.com/Tablet/ASUS_Transformer...mer_Pad_TF300T/ Ja używam wersji z modemem LTE (TF300TL) i jestem póki co bardzo zadowolony.
Wielka zaleta to to, że w klawiaturze zamontowana jest dodatkowa bateria. A po podłączeniu naładowanej klawiatury do rozładowanego tableta, rozładowujemy tą pierwszą, ładując "właściwe" urządzenie. Genialne rozwiązanie smile.gif
Wada jest taka, że to dosyć drogi sprzęt.
everth
@UP
I bezużyteczny -> jeśli chodzi o programowanie rzecz jasna. Transformer tnie strasznie przy intensywnym multitaskingu i bardziej żarłocznych na pamięć apkach. Nie wyobrażam sobie żeby odpalił płynnie jakikolwiek edytor z podpowiadaniem składnii wink.gif

Co do iPada to nadaje się tylko jako osprzęt dla deweloperki pod iOSa, jeśli nie masz ochoty płacić za jabłko na obudowie to jako zwykły tablet mogę polecić ci właśnie tego Asusa - ma bardzo dobry ekran (matryca IPS i bardzo dobre odwzorowanie kolorów, genialny do oglądania filmów w łóżku) i w miarę nowego Andka 4.1 (4.2 wkrótce)
Generic
Witam. Widzę że panowie uparli się na robocie dodając trochę plotek o IOS. Osobiście nie ma dla mnie tabletu z androidem na którym bym mógł spokojnie pracować. Niech on będzie miał większy dysk, więcej możliwości ale mówię w tej kwestii stanowcze nie ze względu na jego system i układ. Kompletnie nie odnajduje się w tym systemie i myślę że wiele osób również skoro tablety Apple są rozchwytywane. Kiedy miałem do czynienia z tabletem z androidem wszystko było dla mnie w nim nie na miejscu. Nie rozumiem tu wypowiedzi skowrona, przecież android nie zapuszcza się dalej niż do Windowsa. Programując na tablecie jest o wiele trudniej niż na komputerze także tutaj podstawą jest prosty system z prostą i wygodną obsługą co nie można zaprzeczyć że iPady są numerem jeden w tej kwestii. Drugą zaś kwestią jest to jak to będzie działać. Do tej pory pracując na sprzęcie Apple nie znalazłem aplikacji, która by mi się zawiesiła/wieszała czy też wyłączała. Dobór aplikacji do sprzętu przez apple jest bardzo dobrą robotą. Android ma już z tym problemy. Kupując tableta z andoidem musisz wiedzieć że tanie tablety dla twoich wymagań są wykluczone i musi to być droższy sprzęt. W wyborze Apple nie musisz szukać/porównywać bo masz konkretne modele i konkretną kwotę. Tak czy siak kwoty będą zapewne podobne pomiędzy tabletem z androidem i ios. Wybór jednak pozostawiam dla Ciebie. Pozdrawiam.
grywalny
jedynym zastosowaniem jakiegokolwiek tabletu jest czytanie komiksow (jezeli jestes fanem) i ksiazek (chociaz ksiazki to mozna na komorce) sciagnietych z neta. Do niczego innego sie tablet nie nadaje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.