Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HOMM 6 - odblokowanie wszystkich frakcji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
230005
Szukam kodów, czy trainerów do Heroes of Might and Magic 6, które pozwolą mi odblokować możliwość grania każdą z frakcji. Teraz, żeby to zrobić musiałbym ukończyć parę kampanii, na co nie bardzo mam ochotę. W herosów zawsze grałem raczej z kumplami, przy piwku w trybie hot seat smile.gif
pyro
Chyba lepszego forum nie mogłeś znaleźć do pisania takich tematów.
230005
Ludzie w hydepark pytają nieraz o większe pierdoły i tematy mają po 10 odpowiedzi więc owszem - lepszego forum nie mogłem znaleźć...
Spawnm
Bez spiny panowie wink.gif
HOMM 6 to najbadziewniejsza część z całej serii, zagraj lepiej w heroes 3.
redeemer
Swego czasu na gamecopyworld.com było mnóstwo trainerów i tego typu rzeczy, ale dawno już tam nie zaglądałem.

PS. Mi najbardziej w pamięci i tak została HOMM 2 smile.gif
230005
Oj tam oj tam Spawnm, heroes 6 ma czy de więc jest spoko wink.gif. A trzecia część się przejadła mi już dawno temu niestety. Część 5 była bardzo do rzeczy, ale nie mogłem jej ostatnio znaleźć w żadnym sklepie (ani internetowym, ani "normalnym") więc kupiłem szóstkę
abort
Cytat(Spawnm @ 23.02.2013, 11:50:46 ) *
HOMM 6 to najbadziewniejsza część z całej serii, zagraj lepiej w heroes 3.

Jeśli już HOMM3, to sugeruję dodatek Wake of Gods - do ściągnięcia za darmo ze strony autorów dodatku (google pomoże)
binprogrammer
najlepsze HOMM3 smile.gif a ściągałeś z neta czy kupiłeś? Bo ja bym jakąś pełną wersję demonstracyjną sobie pobrał biggrin.gif
kilab
@binprogrammer, http://www.gog.com/gamecard/heroes_of_migh...omplete_edition za 9.99$ wink.gif
abort
Cytat(binprogrammer @ 24.02.2013, 20:21:41 ) *
najlepsze HOMM3 smile.gif a ściągałeś z neta czy kupiłeś? Bo ja bym jakąś pełną wersję demonstracyjną sobie pobrał biggrin.gif

Wake of Gods oczywiście ściągnięty z sieci. Niestety, to trzeba traktować jak binarny 'patch' gry, który pasuje jedynie do ANGIELSKICH wersji językowych gry HOMM3, i to w dodatku z wyłączeniem Restoration of Erathia - potrzebny jest albo Shadow of Death, albo Armageddon's Blade, albo Complete czy podobne.

Zresztą tu od dawna mam zgryz (prawniczy), wszędzie gdzie pytam i naświetlam temat - wszyscy nabierają wody w usta. Więc może tu jeszcze raz opiszę, może ktoś coś dorzuci od siebie? Lecimy:
- darmowy dodatek Wake of Gods wymaga ANGIELSKIEJ wersji gry, z wyłączeniem dodatku RoE (Restoration of Erathia)
- jestem posiadaczem LEGALNEJ POLSKIEJ wersji RoE, jak również posiadaczem LEGALNEJ POLSKIEJ wersji SoD
(Shadow of Death)
- ten drugi (SoD), gdyby był angielski, mógłby służyć jako podbudowa do Wake of Gods. Polski nie może (poniekąd rozumiem autorów, patchowanie N binarnych wersji językowych to katorga)
- jak można się spodziewać w odniesieniu do narodowych wersji gier: polskie wersje gier powstają z angielskich wersji, i posiadają dołączone takie elementy jak (między innymi): tłumaczenia (dialogów, nazw postaci, ras, questów itp), polskie wersje ścieżki dźwiękowej, często także polski układ menu i tego typu rzeczy.
- wiadomo, że polonizacja zajmuje czas i pieniądze. Problem w tym, że JA TEGO NIE CHCĘ! Ja chciałbym wersję angielską, bo tylko na tej wersji zadziała patch. Jedyną możliwością na angielską wersję jest... "ściągnięcie z sieci"

I teraz pytanie: jak ocenić tego typu przypadek? Stricte prawnie patrząc - nie jest to legalne. Ale jeśli tak dokładniej się przyjrzeć i zapytać "kogo" okradam, albo "w jaki sposób okradam" (jak często okradaniem nazywają to koncerny medialne i podobne), to nikt dotychczas mi nie chciał odpowiedzieć na to pytanie... Przecież autora nie okradam - mam legalną kopię (a nawet dwie). Gdybym miał kopię wersji angielskich a grał w polską wersję językową - rozumiem, okradam "tłumaczy". Ale na nawet tłumaczom dałem zarobić, mimo że ich tłumaczenie mi wręcz przeszkadza! smile.gif Więc... czy instalując nielegalną wersję gry... kogoś okradam? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.