in5ane
1.03.2013, 10:53:46
Witam, ostatnimi czasy nie interesowałem się nowinkami technicznym oraz hardware'em, a zamierzam się do kupna notebook'a. Konkretnie będę go używał do programowania (ogólnie raczej tylko pisanie stron + obróbka grafiki w Photoshop'ie), jednakże chcę aby działały mi najnowsze gry (niekoniecznie na full detalach) (np. Fifa 13, Assassins Creed III, BioShock: Infinite (który, ma premier 26 marca), Mass Effect 3: Citadel. Poza tym będę go wykorzystywał (częściej niż do grania) do oglądania filmów, często w jakości HD. Dodatkowo chciałbym, aby to wszystko uciągnał Windows 8. Co byście mi polecili? Budżet gdzieś około 2000 zł. Chcę zaznaczyć, że nie jestem na bieżąco, jeżeli moje wymagnia z przykładowymi grami są za wysokie, to oczywiście na tym troszkę trzeba by odpuścić, bo budżetu nie zwiększę. Pozdrawiam i liczę na dobre propozycje.
Bateria
1.03.2013, 13:07:48
Za 2k to nie kupisz

Ale za 2,5 dostaniesz lenovo y570 który jest wysmienity do gier. np. BF3 na śrenich detalach ma 35+ fps.
Dodatkowo jest opakowany w aluminową obudowę i solidne zawiasy.
Co prawda dostaniesz jeszcze coś lepszego (np. MSI), ale jakość wykonania tego jest żałosna.
ps. Rodaku, w Piotrkowie nie dostaniesz nigdzie tego lenova z polską gwarancją (sam się naszukałem), jedynie w x-kom'ie przez internet (door-to-door).
Generic
3.03.2013, 01:52:28
Cytat(Bateria @ 1.03.2013, 13:07:48 )

Za 2k to nie kupisz

Ale za 2,5 dostaniesz lenovo y570 który jest wysmienity do gier. np. BF3 na śrenich detalach ma 35+ fps.
Dodatkowo jest opakowany w aluminową obudowę i solidne zawiasy.
Co prawda dostaniesz jeszcze coś lepszego (np. MSI), ale jakość wykonania tego jest żałosna.
ps. Rodaku, w Piotrkowie nie dostaniesz nigdzie tego lenova z polską gwarancją (sam się naszukałem), jedynie w x-kom'ie przez internet (door-to-door).
Ja kupiłem za 1500 HP Pavilion i gry, które podał kolega w temacie chodzą bez problemu. Z programowaniem i obróbką w Photoshopie też nie mam problemu. Windowsa 8 nie intstalowałem, ale myślę że też nie byłoby problemu.
in5ane
5.03.2013, 10:42:35
Cytat(Generic @ 3.03.2013, 01:52:28 )

Ja kupiłem za 1500 HP Pavilion i gry, które podał kolega w temacie chodzą bez problemu. Z programowaniem i obróbką w Photoshopie też nie mam problemu. Windowsa 8 nie intstalowałem, ale myślę że też nie byłoby problemu.
Mógłbyś podać, jaki masz model tego HP?