Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Licencja - zgoda na używanie skryptu przez jedną osobę na jednej domenie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Michael2318
Witam!

Skończyłem pisać swój CMS, po kilku miesiącach i pojawił się już kupiec. Jutro ma dokonać przelewu, a ja mam wręczyć mu paczkę z CMSem. Zastnawiam się jednak jak może nazywać się licencja, która warunkuje m.in. to że dane oprogramowanie (w tym wypadku skrypt) może być używane tylko przez jedną osobę na jednej domenie - zakaz odsprzedaży, udostępniania w internecie, natomiast możliwość dowolnej edycji pod swoje potrzeby.
Jest w ogóle coś takiego, czy znowu muszę sam się męczyć i pisać wszystko z palca, po czym i tak pewnie okaże się, że osoby trzecie mają ten skrypt u siebie...? smile.gif

Dzięki, pozdrawiam! smile.gif
!*!
Licencja apache + podpunkt o domenie.
Michael2318
Na pewno?
http://funkcje.net/view/5/12251/index.html

Cytat
+ używać i kopiować w niekomercyjnych projektach
+ modyfikować
+ łączyć z innym kodem
+ dystrybutować pod swoją nazwą
+ zmieniać licencję
+ sprzedawać skrypt

+ implementować do własnego komercyjnego projektu

Nie znam się na prawie i dlatego polegam na tym co napisane jest w taki sposób, który rozumiem, więc patrząc na ww. tekst - to chyba nie to?
!*!
I w czym problem? Robisz kopiuj/wklej, licencje nazywasz "SuperLicencjaMojegoSuperCMS - w skrócie SLMSC", dopisujesz własne paragrafy, lub wywalasz istniejące i tyle. Ewentualnie robisz to samo, tylko pod przykrywą licencji MIT/BSD.
sazian
a nie prościej napisać umowę sprzedaży którą klient ci podpisze ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.